Uyuzun o kadar berbat bir şey olduğunu yaşamasan önce bilmiyordum. Bizde olduk ama o süreçte bebeğimiz yoktu daha doktorlar bir sürü ilaç verdi inanın hiç biri işe yaramadı ben kendim hastenede çalışıyorum tanıdık bir eczane vardı onlar bize katranlı, vizelinle bir karışım hazırladılar ama inanılmaz kötü kokuyordu bunu söylim. 3 gün boyunca hiç duş almadan onu sürdük.
- Gece karışımı sürüyorsun eski kıyafetlerinizden giyin sonra o ilaç çıkmıyor çünkü sabah uyandığında su deydirmiyorsun
- Gece tekrar sürüp yeni kıyafwt giyiyorsun( bu arada her giydiğin kıyafet temiz ve ütülü olmalı)
- Gecede sürüyorsun aynı şekilde daha sonra sabah uyandığında güzel bir duş almıyorsun bütün o elbiseleri en az 60 derecede yıkıyorsun.
10-15 gün az az kaşıntı devam ediyor geçmemiş gibi hissediyorsun ama geçiyor emin olun
- şunları da söylim tüm evi sirke ile yıkadım resmen kapı kolları kumanda mutfak eşyaları koltukları sildim halıları yıkıyabildükkerimi yıkadım öbürlerini balkonda havalandırdım
- yıkıyamadıgım ne varsa o 3 gün poşetlere koyup ağzını kapatıp balkona koydum ayakkabılar özellikle tehlike
- dokaptakki tüm kıyafetleri yıkadım ters taraftan ütüledim
inanın bunların bazılarını yapıp bazılarını yapmazsanız olmaz çünkü bir böcek düşünün hızlı ürüyor ve her yerde mantık kendinizi temizleyip temiz bölgeye geçmek
- bebiş içinde bence doktora değilde bunu hazırlayan eczaneciye sorun ilaçlar konusunda emin olun doktorlar bazen bilgisiz oluyor eczacıya sorun kalfasına değil ama.