AysenRauf Bir de memeye bir şeyler sürerek bırakma yöntemini mümkün olduğunca yapmamaya çalışın. Önce farklı yolları deneyin. Dünyaya ilk geldikleri andan itibaren meme yanlarında, en güvendikleri onları en mutlu eden, karnını doyuran şey. Aralarında ki bağ çok farklı. Önce şefkatle sonlandırmaya çalışın. Çünkü meme kesme bazen çocuklarda travmaya yol açabiliyor. Örneğin kan tutan insanların çoğunda meme kesme aşamasında memeye kırmızı oje ya da sabır taşı gibi şeyler sürüldüğü saptanmış. Bu araştırma çocuk gelişimi ders kitabımızda yazıyordu. Aynı zamanda şu an oral dönemde oldukları için en büyük haz kaynakları meme emmek. Memede acı biber sürüldüğündeki gibi ani bir tat değişimi ya da memeye acı oje tarzı şeyler sürmek yine çocukta farklı kaygılara, güven sarsılamsına neden olabilir. Hatta bu yaş çocukları her şeyin kendi suçları olduğunu düşündükleri için kendisi yüzünden memenin hasta olduğunu düşünüp suçluluk çekebilir. Bunu yaparsanız kesin bunlar olur diyemeyiz ama ben size ihtimalleri yazıyorum. Biliyorum pek çok anne bunlara başvurmaya mecbur kalıyor ya da geleneksel olarak böyle gördüğümüz için yapabiliyoruz. Mümkün olduğunca bunlara başvurmamak en iyisi