AngeL- ilk günler dolup taşar bir taraftan emerken diğer taraftan akmaya baslar meme şişer taş gibi olur bu meme henüz bizim gibi bu duruma adapte olamamış olmasından kaynaklıdır 😊 zamanla artık memeler terbiye olur yumuşar ve artık bebek emmeye başladığı an itibariyle süt üretmeye gecer bebek emdikçe süt iner gece daha uzun süre uyur emmezse sabah kalkınca şişmiş olabilir ama olmaması da sütüm azalmış bitmek üzere anlamına gelmiyor önemli olan nokta iki saati geçmemesi lazım. Siz üç dört saatte bir emzirirseniz süt uretimi azalabilir iki saat içerisinde emziremezseniz mutlaka sağım yapın uyarı verin memeye.
Bez takibi yapın mutlaka iki saatte bir bir yumurta ağırlığında çiş yapiyorsa doyuyor demektir bezin illa dolu dolu olup şişip taşması da gerekmiyor ağırlığına bakın. Kilo takibi yapın.
Emzirme konusunda çok sorunlar yaşadığım için danışmanlık hatta kısa bir eğitim almıştım buna rağmen kızım ancak 7. Aya kadar emdi istemedi meme reddi yaşadık geri dönmedi. 🥲
Bebeğinize çok güzel yetersiniz sağdan soldan çevreden gelen sorular ve yönlendirmelere kendinizi kapatın. Stres yapmayın, üzülmeyin sütü en çok etkileyen şeylerden birisi de budur.
En önemlisi fırsat buldukça uyuyun ve bol su için. Uyku ve su süt uretimini olumlu yönde etkiliyor 🌸
Sorularınız olursa elimden geldiğince yardımcı olurum 🙏🥰