Tuba_01 Kızlar oğlum 3 aylık 1 haftadır kakasını yapamıyor 10 güne kadar normal dedi doktor ama ben onun acı çekmesine dayanamıyorum ıkınıyor yapamayınca susmadan ağlıyor.. yarın sağlık ocağına tekrar gidicem sizler doğal yolla bişeyler yaparak geçirdiniz mi acaba ? Zeytin yağ içirdim zeytin yağı ısıtıp karnına göğüslerine masaj yapıp tülbent ile sardım dün az yapmış çok katıydı. Başka ne yapabilirim yarına kadar bilgisi olanlar yardım edebilir mi? 😔
1bocek1cicekannesi Tuba_01 zeytin yağını kulak çubuğuna batırıp poposunu uyardınız mı? Bir de sıcak suya oturtturmak iyi geliyor. En kötü biogaia damla kullanabilirsiniz bağırsak düzenleyici hiç bi yan etkisi yok
Ebruferit Tuba_01 arkadaşın dediği gibi canım bir kere uyarabilirsn poposunu bizim bebekte yapamadı ilk 2 ay uyardık arada hiç bir çözüm ise yaramamisti yada pamuğu sıcak suda bekletip sıkıp yakmayacak şekilde poposunu koyabilirsin benim halam ilk 6 ay öyle yaptirmisti torununa çok zor ya yavrulara
Ozgaytmr Tuba_01 istersen kucuk siringa ile birazcik zeytinyagi cekip ppopsunu uyarablrsin. Bizde bir zamanlar hep oyle yaptik cok sukur duzene girdi
Tuba_01 1bocek1cicekannesi Ebruferit Onu Ablam dahi dedi de pek cesaret edemedim ya canı acır diye eşim de hadi pamuğu içinde kalırsa filan deyince vazgeçmiştim ama denerim kızlar uyanınca inşallah
Burhanaltintop 1bocek1cicekannesi benim de aynı sorunum var ama uyarma işini beceremiyorum tam olarak nasıl olacak ben zeytinyağına batırıp kaka yaptıgı yerin etrafında gezdiriyorum çubugu ama işe yaramıyor yanlış mı yapıyorum sokmam mı gerek içine
Ebruferit Tuba_01 kalmaz canım kalırsa da çıkıyor ben yaptım valla tam deliğe getir biraz ittir çok değil yada dondur çek sonra birsey olmaz Allahın izni ile yağı bol olsun copté
1bocek1cicekannesi Tuba_01 bizimkini tek kala yaptırabildigim şey oydu. Merak etme kalmaz nasıl kulagımızı temizlerken sokup çevirip çıkarıyoruz aynısını yapacaksın. Bol yağlı olsun arkadaşın dedigi gibi
Tuba_01 hanife82 anne sütü çoğunluk canım akşam 7-9 arası her gün olmasa da mama veriyorum sütüm yetmiyor oda bebelac veriyordum bu paket bitsin onu deniyelim
1bocek1cicekannesi Burhanaltintop evet hafif sokun ucunu çevresinde yuvarlak daire çizin yavaş yavaş doktorun bana gösterdiği şekil oydu onu yapar yapmaz anında kakasını yapıyordu oğlum etrafı bile batırıyordu.
Tuba_01 1bocek1cicekannesi yaptım canım ay nasıl sevindim valla çok sağolun :) şimdi kakasını yaptı baya batırdı heryeri ama şükür ettim karnı da indi 👍🏻
salihayilmaz [bilinmeyen] mamayı çok az veriyorsunuz bu mama ile ilgili değil bence, sizde vetya ailenizde de kabızlık sorunu var mı
1bocek1cicekannesi Tuba_01 çok sevindim 🙏 sürekli yapma çok rahatsız olursa yap canım bi süre sonra kendi yapmaya alışıyor benim oğlanda öyleydi. Yavaş yavaş düzledi kendi öğrendi
mutludilek [bilinmeyen] canım anne sütümü mama mı göremedim ama karnına bolca yağ ile masaj yap sen. bisiklet çevirtir gibi bacaklarını çevir çalışsın bağırsaklar bir de mama olarak kabız gaz maması var aptamilin ondan içir bir süre düzene sokacaktır eminim