179817uraz Merhaba anneler bebeğim henüz 10 aylık emmeye devam ediyor ramazan da sizce sütüm kesilir mi ? Tecrübe eden annelere soruyorummm 💙
Gaye101 179817uraz geçen sene bebeğim 10 aylıkken ramazandı. Tuttuğum en rahat oruçtu diyebilirim. İftar sahur arası beslenmenize dikkat ederseniz sıkıntı olacağını düşünmüyorum ama bünye meselesi tabi. Ben normalde zorlanırım oruçta ama o zaman şaşırmıştım hatta bu kadar rahat geçtiğine..
esraeerdogann 179817uraz geçen sene ramazanda bebeğim 11 aylıktı tuttum ben sütümde azalma falan olmadı rahat tuttum sahurda suyumu bol içtim iftarda dahil bebeğiniz büyük yani ek gıdada alıyordur illaki 🫠
monami_ Ays1903 1 yaşına kadar bebeğin hala ana gıdası anne sütüdür beslenme düzeninin yarısını kapsar. Süt kalitesi ve miktarının azalması bebeğinize zarar dr Melike hanımın Instagram sayfasına bakabilirsiniz @hastalanmayancocuk
monami_ Ayaz_123 1 yaşına kadar bebeğin hala ana gıdası anne sütüdür beslenme düzeninin yarısını kapsar. Süt kalitesi ve miktarının azalması bebeğinize zarar dr Melike hanımın Instagram sayfasına bakabilirsiniz @hastalanmayancocuk
Gaye101 179817uraz hayır yani ben hissetmedim. Kızımı da gözlemledim. Gayet yeterliydi. 🌸 ama size kalmış tabi
Emmosch Benim bebeğim 4,5 aylık bende tutamayacağım,hem süt azalmasın diye hemde oruçluyken hiç halim kalmıyor 😫
NNihall Benim bebeğim de 5 aylık ama ben tutcam Allah sabrını verir bı şekilde çok yersek suyu da çok icersek bebislerimizde doyar inşallah Allah’ım izniyle
monami_ NNihall bebeğinize bunu yapmayın yazık günah sizinki çok küçükmüş ne yaparsanız yapın yeterince sıvı ve besin alamayacaksınız çocuğunuzun da tek besin kaynağı sizsiniz
Dandinidastana 179817uraz yani ilk aylar daha sık emdiği için bebekler o zaman tutmamak daha iyi tabi de ek gıdaya geçtikten sonra bebekler sadece sütle karın doyurmadığı için oruç tutulur bence. Sahurda ve iftarda dikkat edersen beslenmene sütün azalmaz. Oğlum 12 aylık olacak yemesi gayet iyi sabahlarıda çok emmiyo ben tutucam inşallah.
monami_ 179817uraz uzmanlar kesinlikle emziren annenin oruç tutmaması gerektiğini söylüyor. Yetersiz beslenme ve az sıvı alımı sonucunda sütünüzün kalitesi azalıyor bebek daha az besleniyor sağlığı ve savunma sistemi zayıflıyor. Ayrıca süt de azalıyor bence oruç tutup da bebeğe bu şekilde zararının olması günah diye düşünüyorum.
monami_ 179817uraz 1 yaşına kadar bebeğin hala daha ana gıdası ek gıdaya geçse de %50’sini anne sütünden karşılıyor anne gıda geçti diye sütten feragat edebileceği anlamına gelmiyor