Tv otizm yapar değil ama konu siz hiç anlamamışsınız ki.Otizimle karıştırılacak belirtiler görülüyor.Ve evet tv izleyen çocuğun beyniyle izlemeyenin ki aynı değil bunu ben söylemiyorum.Uzmanlar söylüyorlar ve uydurmuyorlar.Kanıtlanmış bir gerçek.Şimdi siz direkt konuşamama,gülmeme,ismine bakmama gibi belirtiler bekliyorsunuz.Olmayınca da ben izlettim bir şey olmadı diyorsunuz.Bu araştırmalar binlerce çocukla yapılıyor.Ve hayal gücü gelişmemiş,sorgulamayan,düşünemeyen bireyler yetişiyor.Ne derseniz diyin bir çocuğun televizyona değil oyun kurmaya ihtiyacı var,doğada zaman geçirmeye,hayvanları,ağaçları,çiçekleri gözleriyle canlı canlı görüp dokunmaya,olayları olağan akışında gözlemlemeye ihtiyacı var.Annesiyle,babasıyla kışın biriken sulara basmaya,parkta piknik yapmaya,evde suyla oynamaya mümkünse denizde kumla değilse bahçede toprakla oynamaya ihtiyacı var.Kimse kusura bakmasın dünyaya getirdiğiniz çocuklara bu güzellikleri yaşatmaya mecbursunuz.Zamanı geldiğinde teknolojiyle zaten tanışacaklar.Ama bu 2 yaş öncesi tertemiz beyne sahip bir çocuk için geçerli değil.