Merhaba kızlar, bebeğiniz ilk adımı ne zaman attı ? Ne zaman ayakta durmaya çalıştı ?
Kızım 8.5 aylık ayaklarının üstünde durmayı çok sevmiyor. Kucağımıza alırken falan oturmak istiyor bazen durup zıplar gibi yaptığı oluyor. Yürüteç kullanıyorum maximum 20 dk onun sayesinde ayakta daha fazla durmaya başladı. Ve yürüme arkadaşı aldım şimdilik baya ilgisini çekti oyuncakları ile oynuyor.
Bebeğim emeklemiyor yüz üstü durmaktan nefret ediyor doğduğu zamanlardan beri. Desteksiz rahat oturuyor, oturmada sorun yaşamıyoruz ama hala uzanırken yüz üstü dönme vs istegi hic yok biraz döner bir şeye ulasmak icinde cabalar kendini kaydirir hafif doner eder istediğine ulasir ama kesinlikle yan tamamen dönüp yüz üstü gelmek istemez. Emeklemeyeceğini düşünüyorum sanırım bizimkisi direk yürüyecek ama sizde bu yürüme süreci nasıl geçti ya da bizim gibi yaşayanınız var mı merak ediyorum ? Sağlık durumunda çok şükür hiç bir durum yok, sadece bizim kız pek zora ya da sıkıntıya gelemiyor. Doktorumuz bu aylarda desteksiz oturması bizim için çok önemli, yürümesini 1 yaşından önce beklemiyoruz diyor ben sadece teşvik etmek istiyorum ay hemen yürüsün vs. kafasında hiç olmadım, olmamda. Bebeğimin sağlığı yerinde olsun gerisi zaten zamanla gelir isterse geç olsun. Sadece ilk çocuğum ve bu süreçlerin nasıl geçtiğini merak ediyorum. Biraz uzun oldu aslında çok kısa yazıcaktım ama yazarken aklımdakiler daha fazla döküldü 😅 okuduğunuz için teşekkürler lütfen deneyimlerinizi benim ile paylaşın 🥰