sltn_duru 😁😁 başka postlara yaptığım yorumlara baksanız anlarsınız 🤣🤣 9 aylık bebegim .. kelin ilacı olsa kendi başına sürer derler ya .. kilo kaybı yaşadı oğlum.. ek gıdayı reddetti .. 8 aylıkken kontrolde doktor siz vermeyin ek gıdayı başkası versin siz başka yere gidin ..nasılsa sizi emecegini düşünür yemez dedi ama eşim yapamadı..oğlum öğürünce bile başka odaya kaçıyor.. ben ilk yardım videolarını izlediğim için içim ferahladı biraz olsun ,nasıl ve hangi durumda müdahale edeceğimi bildiğim için.. kaşıkla istemiyorsa parmağınızla verin yumurta sarısını sütünüzle, zeytin yağıyla ,labneyle vs yumusatin biraz öyle verin sabahları, evde yaptığınız lor peyniri ve yumurta sarısını yağda yapabilirsiniz.. ara öğün yoğurt veya meyve püresi veriyorum.. akşamları da sebze çorbası
- buzluğa kaldırdığım- et suyu ile , mücver ,köfte.. benimki köfteyi sadece soğan rendesiyle yapınca yedi ,biraz da suyla haşlar gibi yapıyorum kuru olmuyor.. kendisi yemek istiyor herşeyi brokoliyi çok seviyor ..
doktora kabız diye gitmiştik geçen hafta ..ne veriyorsun dedi .. önceki gün brokoli verdiğim için o aklıma geldi soyleyiverdim ..adam benle dalga geçti büyük insanlar bile yemiyor diye .. kan idrar istedi neyse .. sonuçlar çıkana kadar demek ki vermemem gerek ,bi daha vermem dedim ..sonuçlar çıktı adam diyor folik asiti çok güzel.. dedim sen bildiğini yap özge.. şimdi biraz sıvı ağırlıklı gidiyorum çorba vs .. yayla çorbası yaptım geçen gün yedi ve ben şok oldum resmen .. pirinç yerine bulgur koydum .. daha elimi tabağa götürmeden ağzını açtı mutluluktan ağlayacaktım.. biraz kendi yemesine imkan sağlayın.. sabahları eline biber veriyorum bizi izlerken onu kemiriyor pırasa, soğan bunları ver eline korkma .. bi de mutlaka gizem erbirer ilk yardım videosu izle ,ben başa sarıp sarıp izledim ..
Bu arada saydıklarımı hergün doyasıya yemiyor bir iki çay kaşığı bile arada yeterli geliyor .. illa her öğün bir çay bardağı yiyecek diye birşey yok ..
Dediğim gibi kaşıkla yemezse parmakla deneyin.. ben normal çay kaşığıyla veriyorum son zamanlarda ,dişleri de var ya çıt-çıt ses çıkıyor seviyor onu ..