Papatyamkuzum Arden14 bexsero ve nimenjit birlikte yapılıyor zaten. Hatta bugün gidip son doz aşıyı da yaptırdım kızıma
S2022 Arden14 zaten piyasada çok çeşit yok genelde bexero ve nimenrix var bunaları yapıyolar,aşıları doktor planlıyo bazıları aynı anda iki dozuda yapıyo,bazıları ayırarak yapıyo doktorunuzdan aşı takvimini istersenz o sze söyler
MeetJoeBlack Arden14 iki çeşit aşı var, birisi sabit bexsero. Diğerinde de 3 seçenek var istediğinizi seçip vurdurabilirsiniZ, nimenrix, menveo, menactra. Biz bexsero ve nimenrix yaptırdık.
Alka Linaamoms Yaptırdınız mı acaba. Oğlum 14 aylık oldu bende yarın yaptırmayı düşünüyorum ama yan etkisinden korkuyorum. Bide diğer dozlar hangi aylarda acaba . Saolsun doktorum pek bilgi vermedi. 🙁🥹
MeetJoeBlack Apsvr biz 7. -9.-13. Aylarda bexsero, 8.-13. Aylarda nimenrix yaptırdık. Aydaki son dozları aynı gün yapıldı evet.
Masal04 Mercosey 5 7 13 bexsero nimerix de 7 9 demişti. Ama aile hekimi 5 ayda saglık bakanlığının aşısı var yan etkisi olur onun için 7.ayda yapalım demişti. Şimdi 7.ayda olduk hem bexsero hem nimerix ilk dozları bundan sonra nasıl olcak reçete den şaşmış olduk
Mercosey Tuge hayır canım yani mesela beksero 8. Ayda yaptınız ilk dozu 8-10-16. Ayda yaptırırsınız. Yani doz aralıklarına uyduğunuz sürece her ay yapılabilir.
Gokturk_ Arden14 Eğer menenjit için 5.ayda başlayacaksanız dozları şu şekilde 5.7.9.13.aylarda bexsero 15.ayda da desteklemesi için nimenrix yapılıyor .Ama 2 yaşından sonra yaparsanız 2 doz yapılıyor diye biliyorum .Ama em sağlıklısı 1 yaşından önce başlamak yani 5.ayda .Çünkü günümüz de çocuklarımızın Allah korusun ne zaman menenjit olacağını bilmiyoruz .