aleys Merhabalar arkadaşlar menenjit aşısının nasıl yapılması gerekiyor biz nimenrix yaptırmayı düşünüyorduk ama okuduğum kadarıyla 2. Ay - 4.ay. - 12. Ay sa uygulanmalı yazıyor biz 4 aylığız şimdi yaptırsak sorun olur mu ve bexero ile karışık yapılmalıymış koruyuculuğu arttırmak için yardım eder misiniz
teachermom07 aleys doktorun söylediği kadarıyla menenjit aşılarında belli bir ay yok. İstediğiniz ayda vurdurabilirsiniz. Bizde 3. 5. 13. Aylar şeklinde planladık doktorumuzla. Ve nimenrix + bexsero şeklinde aynı gün iki aşıyı da olduk
teachermom07 aleys arkadaşımın bebeği 4 aylık oldu şimdi onlarda memenjit aşısı olacak bu hafta . Yani vurdurabilirsiniz doktorunuzla görüşün
Atesbebek aleys o size kalmış biz nimenrixi tek.doz yaptırdık . 1 yaş miydi 2 yasmiydi neydi. Her zaman yaptırabilirsiniz bu aşıları. Sadece ayına göre doz değişiyor. Bexero aynı galiba 2 ay ara ile birer doz 12 ay sonra 1 doz daha. Nimenrix 1 yaşına kadar 3 doz yapılıyor galiba. Sonra tek doz uygulanıyor. Ona çocuk doktoru ile karar verebilirsiniz.
MeetJoeBlack aleys menenjit aşısının zamanı yok. İstediğiniz zaman başlayabilirsiniz. Yalnız başladığınız aya göre doz sayıları değişiyor. Biz mesela 7. Ayda bexseroya, 8. Ayda nimenrixe başladık. 3 doz bexsero, 2 doz da nimenrix olduk.
Lilybaby aleys menenjit aşısı takvimi çok karışık ben tamemen doktora bıraktım aylık kontrollere gittikçe hangisinin zamanı geldiyse yapsın
Papatyamkuzum aleys bexsero ve nimenjit beraber yapılıyor. Bizim doktorumuz öyle yaptı. Hatta bugün son doz aşıyı da yaptırdım. 3-5-14.aylarda yapılıyor
elagozlu35 Hndealnathn biz sadece nimenrix yaptrdık şuan 14 aylık yeterli gelmez mi doktor bunu önerdi
Kayraaa59 aleys çocuk doktoruna gidiyorsanız ona danışın. Onlar ayarlıyorlar kendileri. Bizim ki 10-12 aylarda bexero, 12. Ayda nimenrix şeklinde planladı. Hepsini olduk bi 15. Ayda tekrar bexero olacak
Papatyamkuzum Alka iki bacaktan yapılıyo. Hemen arka arkaya yaptı doktorumuz. Ateşi olabilir dedi aşılardan yarım saat sonra ateş düşürücü verdim önlem amaçlı.
Hndealnathn elagozlu35 doktoruna göre değişir.10 sene önce oğlumun doktoru 13.ayda tek doz nimenrix yeterli olur dedi öyle yaptırdık