Tatlibaby Arkadaşlar varmi böyle olan cok kafam takıyorum bu zamana kadar hc oturamiyordu şimdi yeni oturuyor desteksiz ama cok sallıyor kendini yana düşüyor geri biraz ayaklarının üzerinde basıyor ama çabuk birakiyo otryo geri yürüteç de hc gitmiyor du şimdi biraz biraz gitmeye başladı nöroloji bölümü ne gotrduk geçen doktor baya baktı eliyle muane etti hareketleri ne falan baktı gayet iyi bir sorun yok yavas yavaş yapar bir kac ay daha takip edin dedi
KumsalDerya Tatlibaby acele etme zamana bırak her Bebek bir değil Benim bebek yeni sürünmeye başladı ayakların üstüne basmaya başladı oturmaya yeni yeni capaliyor hoppa yapamıyor adım atmıyor yürütece koyuyorum capaliyor 8 aylık
Kbr041 Tatlibaby benzer şeyi bizde yaşıyoruz hemen hemen 11 aylık oğlum emeklemiyor 3 aydır falan geri geri gidiyor ve yattığı yerden kalkıp oturuyor koltuğa tutunup sıralama vs yok. Ellerinde tuttuğumuzda yürüyor adım atıyor. Sanırım emeklemeden yüreyecek herkes öyle diyor. Ben yine çocuk doktoruna götürecem bu hafta içi
Ayselinaaa Merhaba, bebeginizin tonusu olabilir, hipertonus. Bunun icin cogu zaman masaj oneriyorlar. Internette de bakabilirsiniz.
Tatlibaby Okuyanbiranne geçte oturtmadim aslinda 4 5 aydan itibaren yavaş yavaş kucağımda oturtmaya başladım
Tatlibaby Okuyanbiranne şuda olabilirmi acaba çocuk tam hareketli olacağı zamanlar çok misafirim geldi memleketten kardeşim falan onunda çocuğu vardı bebeğime hep sıkıp vuruyordu hiç yere ortaya koyamadim bayada bizde kalmışlardı sonrada ev taşıma işimiz falan çıktı çocuğun üzerine dusemedim acaba diyorum ondanda mi gecikti ne bileyim
Okuyanbiranne Tatlibaby yok canım gelişim bağımsızdır yani onunla alakalı değil sağlıklı olsun da geç olsun önemli değil. Ama ben destekli ne zaman oturttuğunuzu yani kaçınca ayda oturduğunu merak ettim belki geç oturmaya başladıysa yeni yeni vuct kendini adapte ediyordur
Tatlibaby Melek1616 yok canım tutunarak yürüyor ama kendi başına yürümedi fizik tedaviye yönlendirdi doktor hayırlısı bakalım
Tatlibaby Melek1616 1 yaşını baya bi geçmişti öyle oldu canim ama hala bi denge sorunu var otursada dikilsede
Tatlibaby Melek1616 çekildi şükür bi sıkıntı çıkmadı doktor fizik tedaviye yönlendirdi iste bakalım aramalarını bekliyoruz şehir hastanesinden
Melek1616 Tatlibaby 9.5 aylık Şuan oturuyor ama bazen sallanıyor emekleme pozisyonuna geçemiyor sadece biz otutturunca oturuyor yürüteçle heryere gidiyor fiziğe gidiyoruz haftada bi kere sırt üstünden yüzüstüne dönüyor yüz üstünden sırt üstünede dönüyor