MeteYmen_Annesi bak tavuk döner tarifi vericem şimdi kesinlikle ve kesinlikle yapın dışarıda yediğiniz tavuk dönerden daha da iyisi o kadar söylüyorum.İftara misafir falan çağıracaksanızda pilavın yanına yapın tam bir yaprak döner.
Bir kilo kemiksiz tavuk eti göğüs etinden yapsanız bile süper oluyor.Böyle minik minik doğramaya gerek yok iki üç çizik atsan bile yeter sosu içine çeksin diye
İki kaşık yoğurt , yarım çay bardağı sıvı yağ, bir tatlı kaşığı biber salçası bir tatlı kaşığıda domates salçası, kekik, pul biber, toz kırmızı biber, karabiber, kimyon hepsinden bir çay kaşığı, bir tatlı kaşığıda tuz.Harmanlayıp güzelce bir gece buzdolabında bekletin sabahına yağlı kağıda rulo şekli vererek yanlardan şıkıştırın.Kocaman bir bayram şekeri gibi.Sonra hop buzluğa.İyice donmuş hale gelince, çözülmesini beklemeden buzlu buzlu ince dilimler halinde kesin.Kesmeside inanılmaz kolay sonra geniş bir tavada arkalı önlü pişirin.Pişirirken de bir tatlı kaşığı tereyağ.Miisss yiyen hayatımda hiç böyle tavuk yemedim diyor.Kesinlikle deneyin.Ben hep yaparım buzluğumda bulunur.Hem çok pratik hem çok lezzetli