Kızlar 20 günlük bebeğim sürekli emziriyorum su içiyorum rezene de içiyorum günde 1 bardak süt bile içiyorum ama nerde hata yapıyorum sütümü sağdım iki göğsümden 60 cc çıkıyor oda zorlaya zorlaya yavrum meğer açmış bende niye ağlayarak uyanıp deli gibi emiyor diyorum ne yapmalıyım fikri olan varmı?
Firdevs komposto içebilirsin güzel süt yapıyor bide rezeneyi bol iç
Firdevs canım her emzirme den sonra üzüm hoşafı iç ben öyle yaparak cogalttim sütümu gerçekten işe yarıyor
Firdevs Manuel pompayla mı yoksa elektrikli pompayla mı 60 ml çıkıyor canım
Firdevs Bence en iyi süt yapan şey bol protein ve su. Hurma ceviz de çok süt yapıyor. Ben bol bol bunları tüketiyorum 😊
Firdevs milupanın rezenesı var benmde yoktu ondan ıctm hıc bısry yememe gerek kalmıyor gunde 4-5 bardak ıcuyorm gelıyor
Firdevs Canım sagdığın süt ile bebeğin aldığı süt aynı değil bebek her zaman fazlasını alır ve bebegin henüz cok kücük her iki göğsünü emzirirsen fazla fazla yeter. Bebek güzel kilo almadıysa da gunde bir iki öğün mama takviyesi yaparsın öncelikle canını boşa sıkma hic olmaması sorun ama az olması sorun değil. Emzirdikçe sütünde artacaktır. Anne sütünü bir litre içsede aynı vitamini alıyor 30 cc icsede ☺️
Firdevs benimde öyle mama takviyesi yapıyorum arada bebek emdikçe artacak diyorlar o yüzden günde 1 ya da 2 defa mama veriyırum göğüslerim dolsun diye bide kuru inciri suda kaynat 5 6 tane yeter onun suyunu iç bi dr söylemişti ben fatdasını gördüm işe yarar belki
Firdevs sütün yavaş yavaş artar zaten öyle bi anda gelmez kuzum belki gazdan ağlıyordur memeye hemen yapışması rahatlamak içinde olabilir hemen sütüm az deme sen sıvı gıda çok tüket ve yemene de dikkat et zamanla artar benim de ilk sütüm 60 cc civarı geliyordu hemşire bebeğin çektiği süt daha fazladır korkma demişti zaten sütüm arttı emdikçe çoğaldı şu an arada çamaşırımı baya ıslatıyor bile öyle çok dert etme
Firdevs sağdığına bakma sen bebeğin emdiğiyle senin sağdığın bir olmaz bebek emerken süt kanallarını uyarır ben emiyorum süt üretin der moralini bozma en öenmlisi moral sütüm fışkırıyor de bol bol sütüm var bebeğim doyuyor de asla sütüm yok bitti gitti vs deme düşünme doyuyor mu diye takip ettiğim emzirme danışmanı emziren kedi ve köpekleri pylaşıyor onlar düşünmüyor sütüm yetiyor mu yetmiyor mu diye sadece emziriyorlar sizde düşünmeyin diyor. 😌 instagramı: @emzirenanne
Firdevs öncelikle tüm bebekler ağlayarak uyanır ve uyandığı gibi Meme ister bu aç kaldı Bebeğim fikrini bi aklından çıkart sonrasında bebeğini sık sık emzir en önemlisi bu o emdikçe sütün çoğalacak sonrasında su günde 3lt iç komposto yap iç tabi en önemlisi düzenli beslen zaten henüz yeni zaman geçtikçe o süt artacak hiç merak etme strese girme mama ver deseler bile verme asla sonuna kadar memeye dayan
Elyesa normal rezene içiyorum bu e bebek deki değil o yüzden gelmiyor acaba erik kompostosu var birde annem yaptı onu da içiyorum 2 bardak bazen 3 bardak günde az mı yiyip içiyorum acaba canım ya😓
Firdevs günde 3 litre falan su, komposto tarzı şeyler içmelisiniz zamanla artar inşallah her gün düzenli devam ederseniz
Firdevs erik içme canım vişne de içme bebeğinin karnını ağrıtır ben geçen içtim kıvrandı kuzum en güzeli kayısı hoşafı
Firdevs
Elifkrl mama yoğun olduğu için reflü az oluyor...
Reckless su içiyorum canım bol bol inşallah çoğalır 🙏
Stres yapma en önemlisi de sende bol bol dinlen uyu sıvı bol tüket süt iç ayran ıhlamur ikinizde rahatlarsınız bulgur ye oda çok süt yapıyor birde su 3 litreye yakın içmeye çalış umarım en kısa zamanda düzelir ☺️
prensesannesi üzüm hoşafı içtim canım baya içtim hem de bilmiyorum yararını gördüm mü 😓
kranKolataKodaba elektrikliyle canım 😔
Arasbaby oda kimyonlu mu canım ?
60 çıkıyosa 160 da çıkar sen strese girme sütüm yok demen için iki göğüsdende sadece 10-20 arası geLirse sütün yoktur ama 60 ise emdikçe sağdıkça memeLer terbiye olcaktık Yok yok yok dedikçe yok oLur ne kdr pızitif oLursa o kdr sütün geLir benmde iLk sağdığımda 10-30 geLirdi şmdi 200 çıkıyo hemde tek göğüsten maşallah 🙈🙈 bi göğsümden doyuyo diğer göğsüde sağıyorum gece weriyorum sabaha kdr tekrar doLuyo doLan memeden 200 çıkıyo emiLmiş memeden 60-90 arası çıkıyo o yüzden ne kdr pozitif oLursa o kdr sütün geLir bide ben 1.5 LitreLik su şişesiyLe geziyorum her zaman suyu yanımdan ayırmıyorum öyle süt oLsun diye yediğim bi ara heLwa wardı onuda bitince bi daha aLmadım su yeterince süt yapıyo ayrıca sağıp doLaba koymuştum çok su sütü bozar diye Laf geziyo arada doLapdaki sütün üstü bi parmak yağ oLmuş demeki boL su da yağLı süt yapabiLirmiş çatLayana kdr su iç 🤣🤣 we emzirdikden sonra sağ memede süt kaLmasın eğer meme tamamen boşaLırsa doLana kdr bünye süt üretimi yapacaktır önce sağdığını içir sonra emzir tekrar başLarda iki göğsümdende anca doyan bebem şimdi tek göğüsden doyuyo bide göğüsde süt kaLıyo baya maşallah maşallah 🙈🙈 Allahın izniyLe seninde çoğaLır merak etme içecek sütü warsa nasibinde bebeğinin ama çok sabırLı oLman gerekiyo
GmzSnn maşallah nazar etme kendine cnm. Kaşı😀
GmzSnn ah canım ne güzel yazmışsın inşallah çoğalır elimden geleni yapıyorum yapacağım verdiğin bilgiler altın değerinde Allah razı olsun 🙏❤️😍
GmzSnn tek memeden 200 mü 😱 maşallah ya benim de iki memeden 40 çıkıyo ama bebeğim doyuyo çişi günde 10u buluyo kaka 2-3 kez yapıyo sağmıyorum artık olanı emziriyorum napim sağınca moralim bozuluyo :( sağmalımıyım artması için acaba emdikçe artmazmı 9 günlüğüz
Ipekk saoL cnm benm 😍🤣🤣 asLında tamamen tecrübe biLiyomusun iLk oğLumda süt yok sandım çoğaLtmaya çaLışmak yerine su içmek yerine direk mamaya geçtim formüL süt içerek büyüdü şuan vicdan yaptım resmen ama bunda tecrübeLiydim süt nasıL çoğaLtıLır nasıL sabrederek emziriLir nasıL sağıLır herşeyi uyguLadım sabrettim we şu an çok rahatım dışarı emzikLi bebekLe çıkıyorum biberona kendi sütümü doLdur çık gez üç beş saat hiç bebek acıkır ağLar emzir derdi yok şükürLer olsn tabiki bunu başarabilmek için doğduğundan bu yana bir ay uğraştım artık uğraşmamın sonuçLarını görüyorum şükürki
GmzSnn emziğe nasıl alıştırdın bebeğini canım benim kızım almıyor kauçuk emzik aldım diğerlerindem tiksiniyordu onu da tat gelmiyor diye almıyor boş boş emmiyor her zaman vermem emzik zaten ama en azından geceleri alsa iyi olur 😩
GmzSnn ne mutlu ne güzel cnm😍 peki sana soraym ozaman benim bebeğim küvözde sağıp götürüyorum. Miktar hep aynı . Bebek emmeden arttırmak mümkün olurmuki
GmzSnn biberonla besleyince memeden soğur diyorlar biberon kolayına geldiği için,onun önüne nasıl geçiyorsunuz,hangi biberonu kullanıyorsunuz?☺️Benim oğlum da 33 günlük dışarıda kıyametleri koparıyor acıkınca biberon kullanmayınca zor oluyor🙈
elifzeze sorma onu da kendimi parçaLadım ama en sonunda gerektiği kadar aLmaya başLadı eLimLe tutup bekLediğim zamanLar oLdu başında saatLerce eLim ağzında emziği tuttuğm zamanLar oLdu sütüme değdirip değdirip sokardım ağzına süt tadı gidince yine atardı artık uyurken uyanacak gibi oLurken sokuyorum ağzına direk emerek uykuya dewam ediyo çenesi güçLenene kdr aLışırsa aLışıyo ama benm tawsiyem anne memesine benziyo diye düz emzikLerLe başldığın zaman hiçbir emziği tutmuyo damakLı emzik biraz daha rahat aLışıyoLar başta öğürür gibi yapan bebekLerde war ama ağzına tıkıştırmak yerine yawaşdan uğraşmak Lazm diyorum ya herşey sabırLa oLuyo bide bu kadar bebekLe ığraşırken çaLışan bi anneyim ben bebekLe çaLışıyorum kendi iş yerim oLduğundan rahatım ama yinede aşırı zorLandığm zamanLar oLuyo ama şimdiLerde çektiğim işkencenin 3-6 ay sonra ödüLLeri geLecektir 🤗🤗 iLk oğLumda emzirmedim ama onada emziği aLıştırmıştm we onuda 6 ay sonra aşırı rahat geçirmiştim büyürken
GmzSnn bende sütüme sürüyorum aynısını yapıyor tadı gidince atıyor cadı 😔 çalışan anneysen gerçekten çok yoruluyorsundur Allah yardım etsin canım kendi işinse güzel birşey ama 😊
GmzSnn yaa çok doğru tespit etmişsiniz,ben de en başta anne göğsüne benzeyen düz emzik verdim,bir süre tuttu şimdi mümkün değil ne onu tutuyor ne de damaklıları😫
elifzeze geçen bayram arefesini kaçırmayım dedim sabah 8 de başLayıp gece 11 de bitirdm müşteriLeri ama geLde bana sor bir hafta da resmen öLdüm bebekLe 🤣🤣 yoruLduğuma değdi tabi ama ömrümden ömür gitti zor ya bebeği aLıştırmak çok zor ama sabreden kazanır🤗🤗🤗
Ipekk kaç saate bi sağıyosun suyu çok içiyomusun heLwa yemeyi dene aşırı su içiriyo zaten bi kaşık heLwa bi Litre içiriyo bide boL boL uyu uykuda inanıLmaz süt yapıyo vucut yoruLunca sütü zor üretiyo ayrıca yeşillik tüket dereotu ye bağ bağ ye
Ipekkartik sistem değişti djye biliyorum kafalarına gire gidip birinin üzerine yapamazlar her hangi bir mali yapsalarda öldüklerinde geri alabilir
GmzSnn maşallah maşallah 😂😂artık bende öyle yapacağım canım 😔
GmzSnn su ve yeşillik tüketiyorm cnm fazlasıyla. helva dediğin hangisi irmik mi yoksa hazır helva mı tahin helvası. 2-3 saate bir sağıyorum bide 15-20 dk