organicanne Merhaba. 1.5 ay önce 5 aylık oğlumu bu doktorda sünnet ettirdim. Ben de bu forumdaki yorumlardan araştırıp karar verdim. Sünneti 10 dakika sürmedi bile, ben daha ne olduğunu anlamadan bir baktım ki oğlumu getirdiler. Sünnet esnasında yanına ebeveyn almıyorlar. Bunun sebebi olarak da önceden alınan ebeveynlerden bayılanlar çok oluyormuş dediler. Sorun etmedim sanırım girsem ben de dayanamazdım. Sünnet esnasında salavat sesleri geliyordu. Doğrusu bu benim duygulanmama sebep olmuştu. Ağlama sesi geliyordu ama öncesinde ağrısı olduğu için değil, bacakları tutulduğu için ağlamaların normal olduğunu söylemişlerdi. Zaten sünnet bitince gayet sakin şekilde kucağıma verdiler. Sünnet sonrası en önemli şey söyledikleri her şeyi harfiyen yerine getirmek gerekiyor. Furacin adında antibiyotik krem, papatya suyu, kantoran yağı ve calpol veya parol vermemi söylediler. Sabah akşam kremi beze sürdük. Her bez değişiminden önce papatya suyunu 10 dakika sonra da kantoran yağını sürdük. İlk gün 4 saatte bir 2. Gün 6 saatte bir ağrı kesici (parol) verdik. Ve sünnet günü dışında her gün banyo yaptırdık. 1 haftada yarası kabuklaşmadan iyileşti. 1 hafta sonra kontrole götürdüm. İstediğiniz zaman kontrole götürebiliyorsunuz. Dikişlerin düşmesi 15-20 günü buldu ama biz ilaçlama işlemini sadece 1 hafta uyguladık. Söyledikleri şekilde masaj yaptık. Demem o ki biz sünnet sürecimizde en ufak bir sıkıntı yaşamadık. Doktorla fazla muhatap olamıyorsun, bu bana biraz saçma geldi 🤷🏻♀️ 2 tane sekreter hanım var, her türlü bilgilendirmeyi onlar yapıyorlar. Gayet açıklayıcı bilgilenme yapıyorlar ben onlardan yana da bir sıkıntı yaşamadım doğrusu. Zaten belirttiğim gibi işlem çok kısa sürüyor. Sünnet konusunda en önemli kısım bana göre sünnet sonrası bakım. Buna çok özen gösterirseniz hiçbir sıkıntı yaşamazsınız. Şu an söyledikleri şekilde her bez değişimi masaj yapıyorum. Bir yapışma da olmadı. Şayet sünneti orada yaptırmaya karar verirseniz aklınızda kalan her türlü soruyu sorabilirsiniz. Ben öyle yaptım 🤗