Monarosa Kızlar merhaba, Bebek psikolojisiyle ilgili okuyup memnun kaldığınız ya da duyduğunuz kitap önerilerinize ihtiyacım var.
Arven10 Monarosa Selçuk Şirin- yetişin Çocuklar, İlkim Öz -Anneler ve Kızları, Yankı Yazgan -Çocuklu Hayat ,Haluk Yavuzer-Hayatın ilk 6 yılı, çok beğendiğim ve etkisini gördüğüm kitaplardı tavsiye ederim 👍🏾
Gamzetrl Monarosa stanley ı. Greenspan bebeklerde ve çocuklarda sağlıklı ruhsal gelişim. Suan okuyorum inanılmaz güzel bi kitap☘
Semadefnemurat Böyle bi soru sordugun iyi olmuş. Bilen anneler bizi bilgilendirsin ihtiyacımız var 🤗🤗
Monarosa Arven10 çok teşekkür ederim. Sinirlendiğinde, üzüldüğünde, ağladığında, inat ettiğinde nasıl davranmalıyım bunları çok merak ediyorum. Sevgimi koşulsuz gösteriyorum ama tepkilerimin onda olumsuz izler bırakmasından korkuyorum.
Arven10 Monarosa birçok uzmanın ortak görüşü duygularını anlamdırmasına destek olmamız üzerine bebeğinizi tanıyıp sinirlendiğinde sinirlendiğini belirtip sorunun kaynağını çözmek üzerine hareket etmemiz gerektiği ama yine arada olan ses yükseltmelerimizin ( hakaret şiddet olmadığı sürece ) doğal süreçler olduğu doğal ebeveynlik yönteminin desteklenmesi gerektiği üzerine ortak fikirdeydiler
Bsrylmz Monarosa bu sorularınızın cevabını hatice kübra tongarın “bağırmayan çocuklar” kitabında bulabilirsiniz
denizco Aletha Solter - Bilinçli bebek , Ağlamalar ve öfke nöbetleri Adem Güneş- Doğal Ebeveynlik ve diğer kitapları Alice Miller - Yetenekli çocuğun dramı (çok etkileyici) Hal Edward Runkel - Bağırmayan Anne Baba Olmak
Monarosa Arven10 yaa aslında çok sakin biriyim. Ama sinirlendiğinde sanki ben sakin durdukça o daha çok sinirleniyor gibi. Cümleleri doğru kullanamıyorum sanırım. Şimdi bir kitap buldum bende “davranışlara söz geçirmek” diye sipariş verdim bakalım inşallah işe yarar.
denizco Monarosa okudum evet. Ya ben özellikle tek bi yöntemden izlemden yana değilim. Adem Güneşin de bazı fikirlerini seviyorum. Mesela her çocuğun kendine özgü bi fıtratı olduğu ve öyle kabul edilmesi gerektiği vesaire. Yani ancak siz de kendiniz okuyarak karar verirsiniz 🌈🍀