Seymapala Merhaba kızlar ablam 2 aylık hamile aşırı derecede midesi bulanıyor doktor ONZYD 8mg ağızda dağılan tablet vermiş ama ilacın prospektüsünde hamileler kullanamaz ışınlı kanser tedavilerinde miğde bulantıları için kullanılır yazıyor kullanmıycak ama bi doktor nasıl böyle bir ilaç verebilir birde verirken zararı olup olmadığı bilinmiyor ama şuana kadar kimsede olmamış falan demiş
mybabelanel Seymapala öncesinde farklı ilaçlar denedi mi ondan mı buna geçti. Mesela prilamı günde max kaç tane içti? Ben 10. Haftada hastanede yatmıştım aşırı kusmadan dolayı. Doktor prilamı 5 taneye kadar içebilirsin başka ilaç yok verebileceğim demişti. A grubu bi ilaçtı o da yanlış hatırlamıyorsam yani gebeler için güvenli.
Ysmndmrl Seymapala ben zofer ve prilam ı aynı anda kullanmıştım. Zaferde kanser hastalarının mide bulantısını önlemek için kullanılıyormuş ama içeriğine bakmadım doktoruma güvendiğim için zaten hiç bir balyada yaramadı bende bulantı ve ağrı geçmedi ne zaman mide ağrısı ilacı içtim ağrım ve bulantılarım öyle geçti
PatronBebek Seymapala doktor kontrolünde kullanılabiliyor o ilaçlar. Mesela birçok bebeklere verilen ilaçlarda da 4 yaş altı 6 yaş altı kullanamaz yazıyor ama doktor 1 yaşında ki bebeğe verebiliyor. Bana da ağrı kesici vermişti emzirenler kullanamaz yazıyordu ama doktor kullanabilirsin dedi
Tugyurt23 Seymapala gebelikte bulantı için verilen çoğu mide hapları kanser tedavisinde kullanılıyor banada zofer için öyle demişlerdi o yüzden prilam kullandım ama kullananlarda sakıncası yok diyor
Emmosch @Seymapala benimde aşırı bulantım vardı ,bana da bunu verdi 2 kere kullandım ama sonra prospektüsü okuyunca daha almadım,bi yan etkisi olmadı şükür ama kullanınca cidden geçiyor bulantı birkaç saatliğine,çok elzem durumlarda alabilir bence