Yalan demek istemiyorum ama kızım iki gün önce kreşte
“Annem bana çok kızıyor babamda beni dövüyor siz öyle yapmıyorsunuz demiş” arkadaşlarına sinirli baktığında neden öyle yapıyorsun denediğinde “babam gibi bakıyorum “ demiş.(eşimin mizacı sert görünüyor ama kızına karşı çok hassas,benden daha tolereli) başımdan aşağı kaynar su döküldü kurum müdürüne kendimi nasıl izah edeceğimi şaşırdım..ve şuan bana ne söylesem inanmazlar gibi geliyor kendimde eğitimciyim çocuğun beyanını esas alırız çünkü…
Bununla birlikte özellikle kriz anlarında sabrımın tükendiğini ve ona fazla kızdığımı farkettim elbette..bu durumunda geçen gün koltuk arkasında zıplarken babası kızım düşersin uyarılarına rağmen kafa üstü düşecekler babası yakalayıp o korkuyla bak şimdi patlatıcam birtane demesi sebep oldu sanıyorum.biraz fazla ve yanlış tepki verildi..velhasıl bu kadar bile yanlış yapma lüksümüz yokmuş bana dönüşü çok acı oldu içimden atamadım kaç gündür…
Bundan sonra ses dahii yükselmeyecek yanında dedim umarım kişiliğine yansımaz bu durum çok üzgünüm onun gözünde gözüktüğümüz anne ve baba profili içime oturdu.
Halbuki kreşte de çok kendiyle barışık ve mutlu bir çocuk diyorlar,bizim sevgimize de şahit olarak sevgiyle temasla büyüyor öyle ki öğretmeninde hep bacaklarına dokunup beni seviyor musun diye soruyormuş kadında zannediyor ki ilgi görmüyor:)) ama doğduğundan beri sevgi arsızı babası da bende temas halinde severiz ,beni seviyor musun diye babasına şakalaşarak sorardım o da öğretmenine yapınca işler raydan çıktı :(((
Bir eğitimci olarak başka öğretmenlerin karşısına şu şekilde çıkmak,ya da kızımın olayları yanlış yorumlaması zoruma gitti olayın üstüne gitmedim ama 2gündür ne kadar sevdiğimizi falan anlatıyorum arkadaşlarıma güzel davranmasını vs…
Çok sınırları zorlayan bir çocuk her markete gitmemiz kendini yere atıp marketi ayağa kaldırmasıyla sonuçlanıyor,hiç korkumuz yok alıp başını gidiyor,uyku deseniz bir ölüm uyuması 22.00 ları buluyor ,enerji asla bitmiyor vs vs..
Nasıl davranacağımı şaşırıyorum varsa önerisi olan tecrübesi olan açığım..
Siz de oldu mu böyle bir durum ?
Bir de hayali durumlar başladı mesela elinde kertenkeleyle uyuyor :)))