Fsn_01 Kızlar hepinize selam . 35 günlük bebeğim var yüzünde ve vücudunda kızarıklık ( minik sivilce tarzı) olunca doktora gittik . Öksürük ve hiriltida vardı . Alerji maması önermişti doktoru hem onu veriyorum hem anne sütü veriyorum azda olsa emiyor . 5 günden beri diyetteyim ve eminim hicbirsekilde diyeti bozmadım. Ama hala bebeğimin yüzü kızarık bir ara geçti şimdi yine oldu . Ne yapayım kızlar ben ya
2_premses_annesi Fsn_01 benim bebeğimde öyleydi her şeye alerjisi vardı çok aç kaldım. Sonra 9. Ayda geçti şükür atlattık şu an 17 aylık
2603 Fsn_01 alerji öyle bi an da geçen bir şey değil maalesef 13 aylık bebeğim var 11 ay boyunca sıkı diyet yaptım ona rağmen ara sıra belirtiler oluyordu bazen için de olmaz dediğimiz şey de bile alerji oluyor örneğin dana eti mor lahana bile çocuğumu etkilemişti şuan 13 aylık 2 aydık hamile olduğum için emmeden kestim alerji maması devam ediyoruz yasaklı maddeleri kızıma vermiyorum diyet açtırdı doktor maalesef dokunduğu için tekrar devam ediyoruz kimi alerji 6 ay da geçer kimi 1 yaş kimi 2 yaş biz 2 yaşı beklicez galiba
Ozgeruya Fsn_01 geçmiş olsun peki diyette neler yiyip içiyorsunuz neler yasak yani. Birde belirtiler hemen geçmiyor en erken 2 haftayi buluyor geçmesi
Sonymom Fsn_01 diyetle birlikte kızarıklıklar için mustela stelatopia kremi kullanın. Sabaha geçmiş olacak 👍
Hasretdenizz Maalesef belirtilerin geçmesi en erken 1 ayı buluyor daha doğrusu hafiflemesi , tamamen geçmesi için çok sıkı diyet ve zaman gerekiyor
Fsn_01 Hasretdenizz beyefendi anne sütünü reddediyor bir görsen zorla savaşarak veriyorum. En fazla 2 dakika memede tutabiliyorum
Helininannesi 2_premses_annesi diyetinizi çok sıkı bir şekilde mi yaptınız yoksa arada kaçamaklar oldu ku
Aksmom Fsn_01 anne sütünü alerjiden dolayı reddediyor ben meme reddini 3 ay yaşadım, sana tavsiyem biraz zorlan ama emmesi için çabala ayakta gezdirerek sallayarak emzir o zaman emer, belirtilerin kaçamak yapmazsan 3 hafta sonra geçer
Hasretdenizz Fsn_01 tahmin edebiliyorum bizimki şu an 4,5 aylık asla emmiyo göğsümü tutunca resmen tiksinir gibi bir sürat ifadesi yapıyor ben o her uyuduğumda makineyle sağıp veriyorum
Fsn_01 Aksmom elimden gelenin fazlasını yapıyorum. Bir yandan açlık bir yandan uykusuzluk bide deprem korkusu bittim resmen . Annemlerde kaliyorum annemde çalışıyor yoruluyor . Dün gece yorgunluktan halının üstünde uyuyup kalmışım düşünün uyandiramamislar orda uyumuşum hiç hatırlamıyorum bile nasıl uyudum .
Fsn_01 Hasretdenizz aynı ifade benimkindede var . Bende sagip vermeyi denedim anlıyor geri çıkarıyor .
Aksmom Fsn_01 sizi çok iyi anlıyorum ben de tek başımaydım hiç kimse yoktu evde zıplaya zıplaya emziriyordum bş yandan ağlıyodum sütümü sürekli sağıyodum gitmesin diye çok zor bi dönem
Ozgeruya 2603 benim kizim 2 buçuk yasinda hala süt ürünleri yumurta domates cilek alerjisi devam ediyor
2603 Ozgeruya ben de kızıma 2 gündür çilek yediriyorum ilk defa yedi poposu pisliklendi vermiyim daha
Ozgeruya 2603 evet vermeyin bizim cilek ve domatese cok yuksek alerjisi domates salçası bile vermiyorum biber salçası sadece
2603 Ozgeruya aaa domates de yeni yeni vermeye başlamıştım bundan sonra ben de biber salçası ile devam edeyim
Biz3kisiyiz_ Fsn_01 benim bebeğim de de isilik tarzı göğsünde falan olurdu kaka da kan hariç tüm belirtiler vardı prof alerji doktoruna gittim o çok diyet önermedi ama ben istedim çok huzursuzdu bebeğim uyumuyor ıkınıyor kaka da mukus emerken karnından sesler geliyor gürültülü kaka yapıyordu sonra bana bir diyet listesi hazırladı diyetisyen süt ve süt ürünleri yumurta buğday mısır herşey yasaktı meyveler sınırlı hiç bişey yemedim 1 ay yaptım pek bı değişiklik olmadı bebeğimde sonra kilo alımı yavaşladı hatta durdu sonra 1 hafta arayla açmaya başladım hepsini açtım sonra + normal mama vermeye başladım sütüm yetmedi bı sure sonra çünkü meme reddi yaşadım ve sagarak veriyordum. Ben herşeyi yedim sonra 6. Ay oldu ek gıdaya başladık yasak olan tüm gıdaları verdim 3 gün kuralı ile bebeğim de hiç bir alerjik reaksiyon göstermedi şükürler olsun . Aslında gittiğim doktorlar diyet önermedi hiç. bebeğin bağırsakları vücudu bu gıdayı tanıması gerekiyor bu nedenle reaksiyon göstermesi normal çok rahatsız oluyorsa fark ettigin bir gıdadan ara ver tekrar dene dediler Aslında üzerine gitmen gerekiyor dediler toplamda 4 doktor bunu söyledi. Asıl önemli kaka da kan ve nefes alıp vermesi. Yönlendirmek istemem doktora danışın derim 🌼
2603 Ozgeruya ben bir şey fark etmedim domates de salçada da dikkat edicem bugünden sonra fark ederse biber kullanırım tek