oglumunannesiyimm Merhabalar, oğlumda trombosit (kan ile ilgili bir değer) düşüklüğü tespit edildi. Araştırma sonrası itp hastalığı denildi. Bebeği bu hastalığa sahip olan anneler var mıdır?
esraeerdogann oglumunannesiyimm 1 ay öncesi yakalandık sizin durum ne sormak istediğiniz ne olursa sorun lütfen cevap veririm
Olimbonii oglumunannesiyimm hastaligin adini gorunce girdim posta benim erkek kardesim bu hastaligi geçirdi suan hala takipli hasta duzenli trombositine baktiriyor dusuyormu yada normal degerdemi diye 1 ay boyunca hastanede yatti ivig verildi cok iyi beslendi ve iltihap olmamasi gerekiyor bu hastalikta iltihap olduğu anda kendimiz dut cayi yapip icirdik oda o şekilde geçiyor suan normal trombositi normal hayatina devam ediyor sadece takipli hasta duzenli kontroller ve tahliller yaptırılıyor
oglumunannesiyimm esraeerdogann Bebeğim 3 aylıkken yakalandık. Korku sardı beni. Tedavi sürecinizde neler yapılıyor? Sizin bebeğiniz ne kadarlık? Ve doktorumuz aşıları yaptırmayalım dedi. Sizde durum nedir ?
esraeerdogann oglumunannesiyimm hastanede falan yattınız mı tanı yeni mi konuldu benim oğlum 21 aylık 4 gün hastanede yattık ivig diye ilaç verildi 4 tüp 1 ay oldu çok şükür yeni yeni düzelmeye başladı değeri
oglumunannesiyimm esraeerdogann esraeerdogann yeni yakalandık, 1 ay oldu. Bizede 3 gün ivig verildi. Değerler yükselmeye başladı ama sonra bir anda tekrar düştü 1 ay sonunda. Yakın takip yapacağız, döküntüsü olursa tekrar ivig alacak 😞
esraeerdogann oglumunannesiyimm bizimde öyle oldu merak etmeyin hastaneden çıkarken 134dü 588e çıktı bir ara sonra 123e düştü şuan 192 bebeklerde tekrarlamaz dedi doktorumuz tekrar etmesi çok düşük ihtimal dedi içinizi ferah tutun grip olmamasına dikkat edin kalabalığa sokmayın
Baharius Merhaba, 89 doğumluyum böyle bir hastalığım olduğunu ergenlik dönemimde öğrendim. Ekstra bir tedavi görmedim ama çok dikkat etmem gereken bir hayatım olduğunu doktorlar üstüne basa basa söyledi. Aynı hastalıktan iki kardeşimde de var.
Baharius oglumunannesiyimm darbe almamak özellikle çünkü bacağımı masaya çarpsam bile mosmor oluyor hemen. Erkek kardeşim küçükken düşmüştü ve alnına minicik taş batmıştı kanını durduramadık hastaneye götürmek zorunda kalmıştık zira ben de ameliyat olacağım zaman kan değerlerime bakılıp çok düşük görülünce yükselmesi beklenmişti. Stres olmamak, üzülmemek ve yorgun olmamak çok önemli hemen değerler yerle bir oluyor ve o an en ufak kanamada tıbbı müdehale gerekiyor ne yazık ki. Çok ciddi boyutları da var ama bizim için şu anlık bunlar hayatımızda rutinleşen şeyler oldu artık.
Olimbonii Birbebekkkbircicek Hayir atak geçirmiyor sadece trombosit düştüğünde asiri uyku yapıyor yani allah göstermesinde ölü gibi uyuyor kaldirinca kalkmiyor zorla kaldırıyoruz o zaman anliyoruz düştüğünü trombositin
Olimbonii Birbebekkkbircicek trombosit degeri normal mi peki bizimki suan normal ama hic atak gecirmedi sadece cok asiri derin bir uyku
esraeerdogann oglumunannesiyimm sizin doktorunuz tam olarak ne söyledi size yakın benim bebeğim var daha yeni geçirdi