Yarim_Kilo_Kiyma İkisinin arası 26,5 ay. Bende birbirlerine arkadaş olsunlar. Paylaşımları ortak olsun diye kardeşi erken istedim. Tamamen tek bakan bir anneyim. Eşim destek olmasına rağmen vardiyalı çalışıyor işte elinden geldiğince yardımcı sağolsun.
Herkes kıskançlık olacak dedi, işte birbirlerine zarar verecekler dediler.
Ben doğduğu ilk günden beri hiç kıskançlık yaşamadım. Çünkü ilk çocuğun düzenini hiç bozmadım. Onunla olan yaşantıya ikinciyi dahil ettim diyebilirim. Küçük portatif beşiği salona aldım. Yenidoğan döneminde iken, orda bebeği uyutuyordum. Kızımla oyun oynar,etkinlik yapardım. Doğduğu ilk dakika odaya gelince benden önce bebeği ver dedi yastık koyup kucağına yatırdım. Senin bebeğin dedik. Ne zaman istese hiç sakınmadım. Sadece yavaş sevelim çünkü o çok minik dedim, sevdi, öptü. Uyurken aynı park beşikte sarmaş dolaş yattılar. Sakınmamak en önemlisi bence bir de sizin dışınızda evinize gelen giden aile büyükleri olsun, başkaları olsun. İlk çocuğu ezip geçmesin. İlgi,alaka kaymasın. Küçük olan anlamayacak ama büyük olan anlayacak yaşta ve algıda bu yüzden öncelik büyüğün olsun.
Küçük için hediyesi ile gelen küçüğü unutmasın. Eğer böyle ayrım yapacak birileri varsa, siz evinize küçük küçük bir şeyler alıp, küçüğe hediye aldık ama büyüğü unuttuk vs denilirse siz ilk çocuğunuza bak senin hediyen de burdaymış diyin.
Korkulacak bir şey yok bence, çok güzel anlaşıp oynuyorlar. 🌸