Sssyyyy hayır hayır çünkü yapılırken tek parça halinde uyguluyoruz ama sökülürken kullandığımız döner aletler minik minik parçalara ayırıyor o partiküller civa buharı olarak açığa çıkıyor o nedenle sökümünde önlem almak gerekli. Ben yıllardır yapmadım desem yeridir artık çalıştığımız kliniklerde bulunmuyor bile çünkü teknoloji gelişti yeni malzemeler bulundu yerine kullandığımız daha estetik daha yeni bir alternatifi olduğundan kullanmıyoruz devlette olma nedeni de uygulamasının daha kolay hızlı ve daha ekonomik olması . Son olarak amalgam neden tercih edilir ne zaman yapılır ondan da bahsedeyim şöyle ki son bulunan beyaz dolgu olarak da bilinen kompozit dolgular nemden çok etkilenir yani eğer çok kanama varsa diş etinde veya tükürük geliyorsa çok biz bunları engelleyemiyorsak kompozit yaparsak dolgu sertleşmez ve düşer amalgam bu gibi durumlarda iyidir çünkü nemden hiç etkilenmez dayanıklıdır sızıntı yapmaz kolay kolay o kadar dayanıklıdır ki diş kırılır ama amalgam kolay kolay kırılmaz ben kullanmıyorum çünkü hem özellerde artık yok hem de kanama varsa diş etinin iyileşmesini bekliyorum sonraya randevu veriyorum tükürük varsa gerekli önlemleri alıyorum ama şöyle düşünün devlette zaman da imkan da kısıtlı o kısacık randevuda hekim bunlarla uğraşamıyor muhtemelen ve en sağlıklı seçeneği seçmek istiyor çünkü kompozit yapsa bu sefer düşecek biraz ne yazık ki mecburiyetten ben gerekirse o hastaya 1 saat ayırır kompozit yaparım ama devletteki hekimin böyle bir şansı yok