@“Prensannesi0111”#p24866421yeni ek gıdaya başladığı için hafif yiyecekler verebilirsin. Yoğurt, yoğurdun içine çok az muz ezebilirsin. Ben hiç bir zaman işte peynir yumurta pekmez cici bebe bunları karıştırıp vermedim kendi yemeyecegimm midemi bulandiran karisimlari çocuğuma vermedim en fazla muz ve yoğurt , avokado muz vs karıştırdım. Hem ayrı ayrı verince damak tadı da oturuyor ekşiyi tatlıyı ayırt ediyor. Uzmanların tavsiyesi böyle benim çok işime yaradi senin de böyle yapmanı öneririm .
Benim oğlum ezilmiş sebze püresi yemedi Onun yerine onun midesine göre hafif yaptığım yemeklerin tanelerinden azıcık ezip verdim. Fakat senin bebisin sevecekse haşlanmış havuc ve patatesi ez üzerlerine zeytinyağı gezdir. Çoğu bebek sever bunu. Ben muzu ilk zamanlar tek başına vermedim avokado ile karıştırdım . Çünkü muz tek başına kabızlık yapabilir. Avokado sindirim sistemini düzenler çok şükür kabızlık sorunu nerdeyse hiç yaşamadım. Böyle yapmanı öneririm.
Çorba olarak net tarif internette var. kabak corbasi gibi hafif çorbalar yedirebilirsin.
Daha ek gıdaya yeni başladığı için aklımda kalanlar sadece bunlar inşallah yardımcı olabilmişimdir 🌹