MyDarlingSon
canım ben hep palamutu fırında yapıyorum. Hem evim kokmuyor hem de başında dur çevir işiydi yağıydı vs etraf kirlenmiyor.
Borcamın alt kısmına patates soğan bunları oval şekilde kesip diziyorum üstüne biberiniz var ise kırmızı biber yeşil biber koyarsanız o şekilde de yakışıyor yoksa hiç önemli değil
Benim yazdan yaptığım domates konserveleri vardı biraz göz kararı koyuyorum üstlerine yoksa eğer domatesleri de oval şekilde kesip diziyorum en üstte de balıklar kalıyor.
Aralara 3-4 diş sarımsak ve defne yaprağı atıyorum
Ayrı bir kapta yağ, tuz, yarım limon sıkıp baharatları da koyup iyice karıştırıp harmanlayıp borcama eşit şekilde döküyorum.
Pişmeye yakın maydanoz kesip onları da üstüne atıyorum. Önceden koymuyorum ki yanmasın. Bu şekilde koyunca tadını güzel veriyor
Eğer evde sar pişir poşetiniz var ise onunla üstünü kapatın yok ise yağlı kağıt kapatabilirsiniz. Üstünü kapatarak pişirirseniz suyunu çekip kurumaz. Ben son 5 dk üstünü açıp balıkları alt üst ediyorum ki eşit şekilde kızarsın
Bu şekilde 30-35 dakika da pişiyor maksimum.
Ben önceden limonu da dilimleyip balığın yanlarına koyardım ama limon acı tat bıraktığı için artık bu şekilde yapıyorum. Nefis yemek tariflerinde görmüştüm bu tarifi.