Nejla-12mustafa 110 kiloyla ameliyat oldum şuan 58 kiloyum. 2.5 yıl önce ameliyat olmuştum. Aktif olarak emzirdiğim için sanırım fazla kilo verdim. Mide bulantım benim olmadı ama kendimi bilerek yedim. Doyduğumu anladığımda zorlarsam kusma oluyordu. Ben ameliyat olduğumdan beri biraz fazla yiyordum sanırım mesela ilk haftalar 1 kase çorba yerine 2 kase çorba içiyordum. İlk zamanlar katı gıda yasak sıvı gıda alınıyor sadece. Şuanda da fazla yersem bulantım olup çıkarıyorum ama fazla yememeye dikkat ettiğim için bu problemi yaşamıyorum. Saç dökülmem oldu ama sonradan düzeliyor. Ameliyattan sonra kullanılması gereken vitaminleri kullanıp, düzenli tahlil yaptırıp değerlerinize baktırmanızı öneririm. Bir de safra kesesinde ameliyat sonrası taş oluşabiliyor onu için ilaç kullanmanızı öneririm. Ben ilaç kullanmadım safra kesesinden ameliyat olmak zorunda kaldım. Benim için ameliyat süreci ve sonrası çok güzeldi. Ailemde de olan çok kişi var. Onlar benim kadar rahat geçiremedi. Annem mesela çok az yiyor 4 yıldan fazla olmuştur ameliyat olalı. Midesi doğru düzgün birşeyi kabul etmiyor sürekli kusma modunda. 20 kilo verdi zaten 80 ile ameliyata girmişti. Babam da ameliyat oldu o da güzel kilo verdi sonra çok yediği için kilo aldı. Aynı şekilde 3 halamda dikkat etmediği için kiloların bir kısmını geri aldı. Kilo bir şekilde geri veriliyor. Önemli olan tekrar geri almamak. Buna da dikkat ederseniz güzel sonuçlar alacağınıza inanıyorum.