Elvn94 5.ayda 3gün kuralıyla elma armut ve havuç suyu içirdim. (Püre değil suyunu içirdim 3er gün) sonra alerjik bi durum olmayınca elma püresi armut püresi havuç püresi verdim. İkindi saatindede önce evde mayalanmış yoğurt verdim pek sevmeyince içine meyve kattım. Busekilde sevdi. 6 aylık olana kadar bunlarla devam ettik. 6.aydada sabah meyve püresi öğlen sebze çorbası akşam üzeride meyveli yoğurt veriyorum.
Sebze çorbasını hazırlarken 1 orta boy patates 1orta boy havuç 1orta boy kabak ve 2tatlı kaşığı pirinçi 2su bardağı suda haşlıyorum. Daha sonra tel süzgeçten geçirip bu çorbayı 2 gün içiriyorum. 2günde bi taze yapıyorum.
Elma püresinide cam rendede rendeleyince yemedi oğlum onuda 1tane elmayı buharda 30dk pişiriyorum daha sonda tel süzgeçten geçiriyorum çok katı gibi olursa az su ekleyerek açıyorum.
Armudu ise buharda haşlamayı beceremedim naptıysam elma gibi olmuyor oyüsden onuda küçük bi tencereye minik minik doğruyorum az suda haşlıyorum suyunu çekene kadar pişiyor sonra süzgeçten geçiriyorum. Ozaman püre kıvamını alıyor.
Umarım yardımcı olmuşumdur😊