GiybetReis Kızlar bir günümü komple buzluğa yemek yapmak için harcayacağım ki 1-2 ay sıkıştıkça çıkarayım ordan. Yemek durumuna yetişemiyorum artık . Pratik ne yapabilirim? Sigara böreği ve nohut dışında aklıma bi bunlar geldi. Mesela kızartmalık patates dilimlesem buzluga atsam olur mu? Ya da havuç , soğan vs rendeleyip suyunu sıkıp atsam buzluktan cıkınca kötü mü olur? hızlı yemek hazırlamak için. Başka ne olabilir ?
Mmeelliikkeee GiybetReis patates buzlukta saklanılması önerilmeyen bir gıda .. Gül böreği peynir ıspanak pırasalı koyabilirsiniz.. mantıda güzel oluyor önce tepside dizili dondurup sonra poşetlerseniz yapışmıyor . İçli köfte ,normal köfte kesinlikle kurtarıcı kızart ve çorba. Biz mevsim de barbunya arakada temizleyip koyuyoruz . Bamya da güzel oluyor. Soğanları buzluğa değil ama tuppere koyanı duymuştum. Birde tüm salatalık malzemeleri yıkayıp kurutucuda döndürüp yine tuppere doğruyorlar sadece alıp yağla tuzla limonla oda kolay.. nohut haşlamıştım ama çok kabuklarından ayrıldı onu sevememiştim.
zeynepolurmu GiybetReis ben domates, biber, soğan doğrayıp buzluğa atıyorum hatta bazen bazı yemekler için biber ve soğanı bir arada koyuyorum atıyorum bulgur pilavı mı yapıcam domatesi, biber soğanı çıkarıyorum 30 dk kurtuluyor yemekten 👌🏻
Minico GiybetReis Sulu köfte, patlıcan kızartması (karnı yarıklık), pide iç harcı (bir tek hamuru hazırlasınız iç hazır olmuş olur), mantı, sahur için poğaça, gözleme, katmer vs. Tatlı olarak mozaik pasta pratik oluyor 🌸
Mmeelliikkeee Mmeelliikkeee birde fasülye nohut ilk yaparken fazla yapıp sıcakken kavanozlayanı görmüştüm sonraki günler için . Kavurmayı da yine hazırlayıp bir litrelik cam kavanoza koyun bol hayvansal( kuyruk)yağ olsun üstüne dolapta asla bozulmuyor. Yemeklerin içine kaşıkla alabilirsiniz ekstra etle uğraşmadan , sade de olur yumurta tost vs herşeyde kolaylık
aybikreis Mmeelliikkeee Et kavurmayı kaynanam kurbanda yapıyor kavurup kavanozlara koyuyor buzluğa atıyor. Hem yemekte hem kahvaltıda yiyorlar, sızgıt diyorlar adına da
GiybetReis zeynepolurmu ya sogan için dolapta zararlı vs diyorlar kesilmiş. Öyle mi diil mi onu bilemedim.
GiybetReis Minico Tubasahra Namkol TheBaby Hfseminn Hfseminn Kızlar teşekkür ederim 🌸 Hepiniz çok beceriklisiniz.🧿
Tubasahra GiybetReis Merhaba Havuç ,kabak rendeliyorum ben.Pirasa doğruyorum ufak ufak.Lahana sarıyorum.Bi ara çorbam artt onu koydum sonra cikarip isitip yedik.Aslinda su siealar elime ne gecerse buzluga atiyorum.😂Kalan pilavi atiyorum kadinbudu kofte icin.Kiyma ,et kavurup atıyorum.Aninda hazir oluyor. Sarimsak denedim de soğan denemedim kokar diye guvenemiyorum.
Mmeelliikkeee aybikreis adını bilmiyordum teşekkür ettim. Bulgaristan göçmeni bi arkadaşım tarif etmişti ama çok işime yarıyor..
Namkol GiybetReis ben nerdeyse yaptığım bütün yemeklerin kalanlarıni buzluk saklama kapları ile atiyorum buzluğa hiç birşey olmuyor. Kuru börülce, fasulye, nohut koyuyorum. Taze fasulyeyi doğrayıp çiğden koyuyorum. Domatesi rendeleyip küçük poşetlere koydum birer yemeklik çiğden hemde. Yaptığım kekten artani bile koyuyorum güzelce havasını aldirdiktan sonra saklanır. Mantı içli köfte, normal köfte. Patlıcan kizartiyorum karnıyarıklik. Biber dolması için biberleri temizleyip yıkayıp koyuyorum, kavurma koyuyorum
TheBaby GiybetReis İçli köfte. Normal köfte pişmeden tabi. Yaprak sarması. Poğaça. Açma. Biberli ekmek. Kurabiye. Çorba çeşitleri. Sıcak pişen yemekleri kavanozlayıp koyabilirsin. Mantı. Börek. Lahmacun. Sigara böreği. Canım pilav hariç yani herşey olur
Hfseminn GiybetReis içli kofte lahmacun yesil fasulye borek kurabiye yuvalama manti sarma su kabaği et kavurma nohut koyabilirsin yaş sebze domates biber koyulabilir oda mevsiminde yemek icin koyuluyor genelde patates sogan koymak hic aklima gelmedi