Beceriksizanne Lütfen önce şu nickinizi değiştirin önce. Siz insansınız yaşadığınız her şey o kadar normal ki. Anne olunca robota dönmüyoruz hiçbirimiz. Duygularımız, isteklerimiz, ihtiyaçlarımız hala varlar. Bazımız şanslıyız yardım edenimiz var, bazımız yalnızlıktan şanssızız. Anneyle bebek aynı enerji alanını paylaşır. Sizin tüm stresinizi bebek de hisseder. Dolayısıyla sizde uyumaması sizin beceriksizliğinizden değil babası daha sakin olduğu içindir. Bu da çok normal neden sakin olamıyorum diye de kendinizi yıpratmayın. Nerede yaşıyorsunuz? Gün içinde açık havaya çıkabileceğiniz imkanınız var mı bebeğinizle? Günlük işlerinizi Allah aşkına düşünmeyin ya, bırakın dağılsın kirlensin, yemek olmasın. Birkaç ay kahvaltıyla geçiştirin birkaç çeşit yemek olmadan da oluyor. Kimsenin anneliği de kadınlığı da eksilmez çamaşırlar dağ oldu diye. Ayrıca bebek bu, bazen uyumaz, bazen emmez, yemez, bazen çok ağlar susmaz… Hepimizin bebeği böyle böyle büyüyor. Kendinizi kötü hissettiğiniz, yaptığınıza pişman olduğunuz şeyler için ondan özür dileyin, ona kendinizi açıklayın hem size hem ona çok iyi gelecek. O uyurken de ona kendinizi anlatırsanız, olanların sebebinin o olmadığını onu çok sevdiğinizi söylerseniz ikiniz de daha çok rahat edeceksiniz. Burada ben çocuğuma şöyle iyi bakıyorum böyle iyi yetiştiriyorum diyen annelere de içerlemeyin, kimsenin imkanı kimseninkiyle aynı değil. Siz kendi imkanlarınız içinde bebeğiniz için bu dünyadaki en mükemmel annesiniz. Bebeğinizin bu dünyadaki tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecek tek kişi, ilk sevgi nesnesi sizsiniz. Karşısına yüz tane başka anne de koysalar yine sizi seçerdi emin olun, çünkü zaten sizi seçerek bu dünyaya geldi. Kendinize haksızlık etmeyin, önce siz iyi olun sonra her şey yoluna girecek. Sımsıkı sarılıyorum size, çok sevgiler 🌸