Birisi_ Nirmal dogum yaptim bir hafta oldu ilk iki gun goguslerim cok sertti sutun kaynadigini hissediyodum ama simdj cok yumusak sutummu azaliyo acaba etrafim cok kalabalik stres yapiyorum onun yuzunden mi acaba sutummu bitiyo noluyo normalmi bu acaba
Miray2023 Birisi_ Bende aynı durumdayım. Çok üzülüyorum 🥺 Bebeğim bir aylık . Göğüslerim yumuşak ve hiç kaynamıyor. Süt yapan yiyecekler içinde yardımcı olursanız sevinirim
Ozlem2904 Miray2023 Birisi_ stres büyük etken sevgili anneler günlük 3 3.5L su mutlaka jcjn ve ben mummylac damla kullanmistim çok arttiriuor sütü
Gulcaneksi Birisi_ Birisi_ hiç stres yapma al bebeğini geç odana umrunda olmasın kalabalık sen lohusasın senin yanına kalabalık gelmenin sana yararı yok zararı var benim eşimin aileside ben hastaneden çıkar çıkmaz çoluk çocuk geldi bize aynı stresleri yaşadım çocuklardan bebeğim hasta oldu hastanede yattık bu dönemde salgın var gerekiyorsa kov herkesi kimse senden önemli değil şimdiki aklım olsa hüç kimseyi kabul etmezdim misafirliğe ama o zamanlar kimseye gelme diyemedim
Merveliz957 Birisi_ canım sen daha lohusasin bebegimde daha yenidoğan bu sürede sana yardımı olmayacak kişileri kabul etme. Ben eşime söyledim ilk 40gun kimseler gelmedi eve kayinvalidem ve annem gunduz birkac saat durup gittiker o da ilk iki hafta geceleri dahi esimle ikimiz baktık. Bebeginle bol bol ten tene temas kur bu çok önemli al bebeğini geç odana gelen olduğunda emzirecegim de bebegim sesten uykuya dalamiyor de anlasınlar
Birisi_ Miray2023 ama ben daha bir haftaligim gecen gun artik dayanamadim agladim normalde icine kapanik biriryimdir cok stres yapiyorum kalabaliga asla tahammulum yok ve buna ragmen evde televizyon telefon cocuk sesi asla eksilmiyo ve bagiriyolar ses kulagimda cinliyo artik dayanamadim patladim agladim bi saat
Gulcaneksi Ben ilaç tarzı birşey kullanmadım bol bol sıvı(su ayran komposto gibi) tahin pekmez yiyorum mutlaka, yulaf yiyebilirsin dereotu çok güzel süt yapıyor rezene çayı içebilirsin normal çay ve kahve tüketmemeye çalış
Birisi_ Gulcaneksi o tepkiyi vermeseydim ayni sekilde devam ederlerdi simdi misafir gelince mutfaga gidiyolar ama sorun cocuklar onlar beni sıkıyo surekli elliyolar opleye caliaiyolar hele eltimin kizi zaren ondan nefret etmisim hamileliktede uzak durmaya calisiyodum gormek sesini duymak rahatsiz ediyodu beni simdi dibimden ayrilmiyo anasida akil etmiyo kizina sahip cikmayi annesi bana yardim ediyo bebeği yikiyo ediyo hastaneye fln benle geliyo yuz yuze bakiyoruz diye bisey demiyorum ama cok dusuncesizler
Gulcaneksi Birisi_ ben birtek bendeki öye sanıyorum benimde eltim ve görümcem bebeğimi alıp kendi çocuklarının kucağına falan vermişlerdi böyle aval aval baktım tepki veremedim öpüyolar skıyolar sürekli kucaklarına alıyolar sinir bozucu
Birisi_ Merveliz957 esim beni daha cok strese sokuyo yanında cocuga dokunamiyorum zarar vericem diye korkuyo diyo sen yapamiyosun cagiriyim yardim etsinler sadece altini degistiriyorum halbuki agliycaktim nerdeyse moralimi bozuyo modumu dusuruyo hangi birine laf anlatiyim
Merveliz957 Birisi_ zaten goguslerimix tüm emzirme suresince taş gibi olmayacak bir süre sonra yumusak olacak bebegin emerken yutkunma sesi geliyor mu önemli nokta o ben bazen hafifçe memeyi agizindan çıkartıp bakiyorum gogusumj sıkıp süt geliyor mu diye çünkü benimde göğüslerim eskisi gbi dolgun değil ama süt geliyor
Birisi_ Merveliz957 sut akiyo ama yutkunma sesini cok duyamiyorum emiyo ama yutuyomu bosmu cekiyo bilmiyorum
Merveliz957 Birisi_ canım benim önce sen kendine güven hicbirsey olmaz minigine benimde ilk bebeğim emin ol minigin sana yardim edecektir.
Merveliz957 Birisi_ benimki de bir süre çekiyor atiyorum 4 5 defa sonra yutkunuyor süt geliyirsa strese girme emzirme doneminde stres en kötü arkadaş
Yasemin38 Birisi_ öncelikle sütün hakkında pozitf düşün canım bol bol su iç günlük 2.5-3 litre kadar sık sık emzir bebeğini Fırsat buldukça dinlen Öğün atlamadan beslenmene dikkat et göğüslerin yumuşaması sütün bittiği anlamına gelmez Bulgur Dereotu İncir Hurma Dutkurusu Yulaf ezmesi Ceviz Badem Helva Tahin-pekmez Komposto Sütüne katı sağlar
Yasemin38 Birisi_ yemek zorundasın canım hem kendin hem bebeğin için. Stres yapma kendine hiç birşeyi bebeğinin sana çok ihtiyacı var güzel anne😊
Skapln Merhaba öncelikle sakin ol korkma hemen süt azalmaz stres yapmadığın sürece bebeğini emzirirken yutkunma sesini dinle her çekmede yutkunuyorsa sütün fazlasiyla var ama bir kaç çekmede yutkunuyorsa azalmış demektir hemen anne sütü artırıcı çaylar var rezene var onlardan kullan bol su iç hiç bişey olmaz 😚