Byzctn Merhaba..Ben ek gıdaya başladığım da oğlum 5 aylıktı.Erken başladım çünkü bebeğim emmedi buda ek gıdaya geçişimi hızlandırdı.Yogurt verdim,peynir verdim.Kavanoz mamalarından yedirdim.Biz yemek yerken onada ufak ufak tattırdım.Bebek bisküvisini suyla ezdim içine meyve koydum öyle yedirdim.Tabi verilen meyveye dikkat edin üç gün kuralına uyarak ilerleyin.Ben muz,armut,elma, şeftali bunları verdim sırayla.Zaten oğlum çok şükür ek gıdaya karşı bayağı istekliydi mama içmek istemiyodu sürekli sofradan bireyler yemek istiyordu.6.ayina girdiğinde zaten çoğu şeyi yemeye başladı.Yogurtlu çorba,kahvaltılarda yarım yumurta sarısı, peynir,zeytin ezmesi(tuzu alınmış). Patatesi haşlayıp küçük küçük doğruyordum tavada az zeytinyağıyla kavurup yumurtanın sarısını kuruyordum üzerine omlet tarzında yediriyordum.Kavanoz mamasini bıraktık zaten ne oğlum sevdi nede ben kokusu yapısı hiç hoşuma gitmedi yedirmek istemedim.Suan 7 aylık herşeyi yiyor çok şükür. Alerji sorunuyla da karşılaşmadık elhamdülillah.Doktorunuz liste verecektir zaten ona uymanız daha doğru olur tabi.Ben kendi tecrübelerimi bildiklerini aktardım size.🌼