Fatmannny Bebeğim 5 ay 25 günlük 5. Ay itibariyle tadımlara başlamıştık avokado verilebilir mi acaba bazı yerlerde 7. Ay diyor bazı yerlerde 6. Ay ortası diyor kararsız kaldım
monami_ Fatmannny Merhaba en başta sindirimi daha kolay ve vücudun alerji yapma riski en düşük olan şeylerle başlanır bu tarz şeyler için acele etmeyin yoğurt elma gibi şeylerle başlayabilirsiniz havuç
Mdngny Fatmannny ben 6 aylıkken muzla yâda labneyle karıştırıp verdim deneyebilirsiniz sıkıntı olmaz bence
ciqdemu Fatmannny selamlar ben 4 aylık oğluma 3 gün kuralı ile avakado verdim sadece her gün bir çay kaşığı kadar tad alsın diye ilginç ama çok sevdi şimdi yoğurt mayaladım onunla karıştırıp iki çay kaşığı kadar yedircem bize bi alerji yapmadı çok şükür 🙏
Fatmannny Tubiiik zaten kabızlık problememiz var brokoli versem de ağır gelir mi acaba? Diğer mevsim sebzelerini denedik meyveleride denedik yoğurt ve yumurtada denedik
monami_ Fatmannny çok erken uzmanların belirttiği zamanlara göre. Protein ve diğer bileşenler açısından bu denli zengin olan besinler ağır gelebiliyor drlar avokado brokoli vs için 7 ay diyorlar. Bu aceleniz iyi birşey değil, herşeyin zamanı var.
Amitimu Fatmannny ne zaman başladınız ek gıdaya? 5 ay 25 günlük bebekte hepsini nasıl bitirdiniz tadımların? Yanlış anlamayın meraktan soruyorum
Tubiiik Fatmannny çok az tadım yaptırabilirsiniz tadına aşina olsun diye brokoli zor bi sebze çünkü ama avakado için biraz bekleyin ben de hemen vermemiştim sonra da en sevdiği şey oldu sürekli yer millet şaşırır hatta🙂
Fatmannny Mdngny labne denemedik daha ona alerjisi var mı yok mu bilmiyorum yoğurt yapmıştım biraz onun yanına düşündüm ama vermicem galiba ağır gelir diye korktum
Fatmannny Amitimu 5. Ayda verdim 2 gün verdik 3 gün kuralını uygulamadık doktorum alerjik bir bebek değil böyle devam et dedi
Fatmannny monami_ acele ettiğimi kim söyledi sana ? Diğer tadımları bitirdik verip vermemekte kararsız kaldığımı soruyorum sadece doktorumuzun onayıyla da 5. Ayda başladım ek gıdaya.
Fatmannny Birberenannesi denicem bugun 1 çay kaşığı bakalım bir sıkıntı olmazsa yarın veririm güzelce yesin 🥲
CizerBirAnne Avokado ilk verilebilecek besinlerden, bir zararı yok. Zaten az az başlayacaksınız. Ben de o civarlarda vermiştim avokadoyu. Ayrıca internetten şu besin şu ayda verilir bilgilerinin çoğu yanlış, takılmayın onlara.