esinaltintaas Merhaba arkadaşlar oğlum 18,5 aylık bugün doktora gittik baş çevresi 45 cm çıktı kilo boy iyi ama baş çevresi geri dedi bu durumu yaşayan var mı neden oluyor yada ne yapmak gerekiyor?
Angelll35 esinaltintaas benim kızımında baş çevresi biraz geriden geliyor doktorumuz her muayenede söylüyor ama bir sıkıntı görmedi herşey normal ilerledi kızımda doktorumuz genetik olduğunu söyledi herhangi bir yere yönlendirmedi ama gelişiminde herhangi bir gerilik varsa o zaman baktırabilrisiniz benim kızım herşeyi çok erken yaptı erken döndü erken emekledi erken yürüdü erken konuştu motor becerileri de çok iyi bu sebeple genetik olduğunu düşündü bizim doktorumuz bu gelişimleriyle birlikte degerlendiriyorlar
Hilalperi esinaltintaas benim bebeğim 35+2 de doğdu ama anne karnında 30+6 da kalmış başevresi premütüre olduğu için bizimde doğduktan sonra 32 haftaya uyumluydu
Hndnzi esinaltintaas merhaba ben de aynı problemi yaşıyorum bugün nörolog serhat güler gördü ve mr istedi çok üzgünüm anestezi almasını istemiyorum ama mecburum benim kızımın herşeyi geç oldu maalesef oturması emeklemesi henüz yürümüyor 18 aylık olacak bir hafta sonra sadece emekliyor ve tutunup kalkıyor çok üzülüyorum bişey çıkacak diye
Baby123baby findikkurdum56 merhaba benımde 34 dogdu 15 günlük oldu saglık ocagı 34 ölçtü 1. Ayındada büyüme olmazsa uzmana yönlendiririz dedi sizin nasıl suanda
esinaltintaas findikkurdum56 boyu kilosu şuan için gayet iyi ilerliyor haftaya kontrolümüz var bakalım ne dicek doktor
esinaltintaas findikkurdum56 onlar iyi bir problem yok bazı kelimeleri var söylediğim herşeyi anlıyor çok şükür
findikkurdum56 esinaltintaas baş çevresi küçük dediniz ya bu yüzden. Motor gelişimde ve zeka olarak problem var mı bazen küçüklükle eşlik edebiliyor. Benim oğlumunda en alt 3 persentil 44,5 13 aylık olcak
esinaltintaas findikkurdum56 anladım yani doktorumuz öyle bir gerilik görmedi herşey iyi ama baş çevresi geri
esinaltintaas findikkurdum56 inşallah Rabbim evlatlarımıza sağlık versin 🤲🏻baş çevresi geriliği olunca ne oluyor ne bitiyor hiç bilmiyorum sizin bilginiz var mı doktorum bugün baş çevresine bakmayalım 2 ay sonra kontrole gelin orda bakarız dedi oğlum çok ağladığı için sorucaktım unuttum
findikkurdum56 esinaltintaas baş çevresi bebeklerde eşittir beyin gelişimi olduğu için çok önemli. Yani persentil tablosu ne demek?( sağlıklı bebekleri ölçüm yapıp ortalamayı gösteriyor) mesela 10 persentil olsa sıkıntı mıydı hayır. Yani asıl önemli olan bebeğin kafasının düzenli büyümesi. Zeka ve motor gelişimine bakıyorlar. Nörolojiye gitseydiniz mesela onlar gelişim testi yapıyorlar. Ne zaman oturdu ne zaman yürüdü başını ne zaman tuttu. Bazen genetik olarak kafa küçük olabiliyor. Bazen de altında hastalık oluyyor işte anne karnında enfeksiyon geçirmek gibi vs Bıngıldak ne zaman kapandı bunu da soruyorlar Ne zaman yürüdü Her şey normal olup kafadı küçük olup hayatına normal devam edenlerde varmış Kafa küçüklüğü= mikrosefali demek tıpta İşte biraz persentili yakalaması isteniyor. Size öneril üniversite hastanelerinde ücretli bir profa gidin. Eğer içiniz rahat değilse en etkili o bilgilendirir. Bebeğin ayı ilerledikçe kafa büyümesi yavaşlar. Bu yüzden 2 ay sonra ölçelim demiştir
esinaltintaas findikkurdum56 Anladım teşekkür ederim gözlemlerime göre nörolojik olarak geri olduğunu düşünmüyorum ama tabi belki altında başka şeyler olabilir dediğiniz gibi erken oturdu erken yürüdü genel olarak herşeyini erken yaptı İyi bir doktor bakayım dediğiniz gibi detaylı baktırayım
Nurfatihsare Benmde kzim prmutre dogdu ama 31 şuan 13aylik45cm ikiay erkn doğdu sylir ozmn bzimiki normlmi banda küçük gelio kafasi
esinaltintaas Nurfatihsare Hiç o tablolardan anlamıyorum açıkcası doktorumuz dedi zaten baş çevresi bir tık geri diye isterseniz bir doktora baktırın içinizde rahat eder