Oğlum 2 yaşına yeni girdi gurbetteyiz yalnız büyüyor kimseyi tanımıyoruz tek arkadaşı benim iletişimi güzel 3 lü cümleler kuruyor her istediğini söylüyor örnek veriyorum parka gidelim çocukla oynayalım yada su içebilir miyim gibi kendini ifade edebiliyor rahat şekilde komut alıyor ev işine yardım eder onu getir dedim mi yapar şunu git şuraya koy sonra dolabı kapat dediğim de yapar yani her komutu alıyor ve anlıyor lakin çok çekingen çok nadir de olsa birini görünce utanıyor odaya kaçıyor sonra gelip açılıyor ama ilk utanıyor veyahut çocuk ortamına girince ilk gördüğü çocuklara yaklaşmıyor sonra dan açılıyor çoğunluk izliyor taklit ediyor oynamaya çalışıyor ama çocuklar onu itip kalktığı için kendini savunamayıp bana geliyor ağlıyor çok üzülüyorum bu duruma anlamıyorum neden bu kadar utangaç çekingen ve özgüvensiz parka gittiğimiz de kimi çocukla oynar kimi çocukla oynamaz korkar onu itip kakacaklar diye yalnız büyüyor yapayalnız yani ayda yılda bir görür onları da bir daha görmez ondan dolayı mı bu çekingenliği yoksa başka birşey mi çok korkuyorum üzülüyorum yardımcı olun aydınlatın beni lütfen ‼️‼️‼️😔