Pol34 Alygkc benim kızım da 22 aylık olacak yarın, şarkı falan mırıldanıyor sayıları sayıyor ama tam bi ikili cümlesi yok. Dede gel, baba bak falan der o da öyle nadir ki. İşine gelirse der desem yalan olmaz
Sevinc24 Alygkc 17 mayıs doğumlu 1-2 haftadır anne al, baba gitti gibi iki kelimelik cümle kıruyor ama ondan önce biz tekrarlatmıştık baya bi kendi kendine kurmadı baba gitti dediğinde alkış filan yaptık
kitapkurdubebeninanasi Alygkc maşallah oğlumun 3 kelimelik cümleleri vardı 22. Ayda. Konuşmasını desteklemek için cümle kurmasina yardımcı olun mesela su istedi sadece su dedi ne istiyorsun annecim su mu içeceksin hadi sana su getirelim al sana da su bana da su. Hadi birlikte su içelim. Gibi. Ya da kapıyı kapatalım mı hadi kapıyı birlikte kapatalım koş babana söyle bakalım biz ne yaptık babası biliyor musun biz kapıyı kapattik gibi gibi… ne kadar tane tane ve göz hizasında konuşursanız o kadar etkili olur
Alygkc kitapkurdubebeninanasi yaa maşallah 🧿 darısı bize bakalım teşekkür ederim uzun uzun anlatmışsınız dediklerinizi yapıyorum bakalım inş etkili olacak
Fatoscum Alygkc 23 aylık kızım ve evet cümle kuruyor,kendini çok net ifade edebiliyor.Örnegin;korkma bebekcik anne sana iğne yapacak (en uzun cümlesi bu olduğu için yazdım)veya kuşlara yemek verelim acıkmış gibi gibi cümleleri var
Tottikim 21 aylik ama dede mama anne korktum su der hayvan sesleri cikarmaya calisir dediklerimi anlar biberonunu getir derim kosar getirir ama baska konusamiyor normalmiki ya yorumlarda herkesin bebegi konusyormus masallah .