Mebiyu Bir yapista ne kadar kemige kaç litre su kullanıyorsunuz? Hepsini nasıl muhafaza ediyorsunuz. Malum bir tencereye on silikon kalıp alsam yine yetmez. Az yapsam 12 saat kaynamaya bisiy kalmaz. Siz nasıl yapıp nasıl muhafaza ediyorsunuz merak ettim?
canparelerim Mebiyu ay ben 12saat kaynatmıyorum, suyunu falanda göz kararı koyuyorum düdüklüde önce kaynayana kadar son ateşte, sonra kaynayınca en kısıkta 4saat pişirip ped bardaklara koyup buzluga atıyorum.
Elfelf475 Mebiyu ben8 saat diye duymuştum 8 saate yakın tutuyorum. En büyük tencerede 5 litre su koyarak yapıyorum. Kemik 2 kilo falan oluyor. Sabah kadar suda balkonda bekletiyorum. Sabah o kemikleri yıkıyorum. 5 litre su karabiber defne yaprağı koyuyorum 8 saat kısık ateşte pişiyor
ElisaMom__ Sorudan bağımsız kac aylık bebeğe kullanıyorsunuz kemik suyunu? Kuzu kemiği mi oluyor hiç yapmadım da
Mebiyu ElisaMom__ benim bebegim 7 ay 5 günlük haftasonu başlamayı düşünüyorum. Literatürde +6 ay görünüyor
Mebiyu ElisaMom__ evet kucuk baş fazla ilaca antibiyotige maruz kalmadığı için daha sağlıklı. Bir de alerji riski düşük oluyor danaya göre.