Merhaba, bebeğim bugün tam 4 aylık oldu ve doğum kilosunun şu an 2 katı civarı. 2900 kg doğmuştu şu an 5700-5650gr civarı.
3 ay kontrolünü hastanede yaptırdım önceki aya göre 400 gr almış ve 5200gr gelmişti. Hastanede sorduğumda doktor bir sıkıntı göremedi ve evet biraz az ama tabloya göre baktığımda ben bir sıkıntı göremiyorum gerekirse bir sonraki ay bir daha bakarız demişti. 4. aya yakın sağlık ocağı aradı ve 3. Ay boy kilosunu sordu söylediğimde az buldu ve mama verip vermediğimi sordu. Mama vermediğimi hastanede doktorun bir sıkıntı göremediğini doğum persentili içinde olduğunu söyledim ama resmen mama vermediğim için kınadı beni. Benim hesabıma göre çok az kilo almış dedi. Aylık Min. 600gr alması gerekiyor ama almamış bebeğim. Gelişimi az ama neyse zaten yakında 4. Ay kontrolüne geleceksiniz dedi.
Yarın 4 ay aşıları ve kontrolü için gideceğim sağlık ocağına ama açıkçası moralim çok bozuk evde tarttığım kadarıyla yine 400-450gr civarı almış bebeğim.
Bana yine mama dayatması yapacak ama mama vermek istemiyorum. Çünkü sütüm var ama bebeğim emmek istemiyor, meme reddi yapıyor 2 aydır. Sağıp veriyorum onu hiç hiç kabul etmiyor. Zaten çok zor alıştırdım doğumunda da memeye şimdi mama başlasam hiç emmeyecek diye korkuyorum, sütüm varken çok mantıklı gelmiyor mama vermek. Zaten dediğim gibi biberon da kabul eden bir bebek değil.
Aynı durumu yaşayan var mı? Persentil tablosuna göre kızım doğumuyla aynı yüzdelik dilimde kilo olarak düşme yok ama aylık Min. 600 gr almıyor. Alması şart mı bilmiyorum. Kiloya takılmıyorum aslında bence iyi kilosu illa kilolu olacak diye bir şey yok ama sağlık ocağı kafamı karıştırıyor. Sizce mamaya başlamalı mıyım?