Herkese merhaba ,bu yazıyı umutsuzluğa kapılan,kendinde o gücü bulamayan anneler için yazıyorum …bebeğim tam 40 günlük ve doğumdan itibaren emzirme problemleri yaşadım ,meme ucunda yara ,süt azlığı ,bebeğin emmek istememesi gibi.tam bir meme reddi durumu asla ağzına almadı itti sinirlendi.mamaya başladık ,serçe parmağım ve şırınga ile beslenmesini sağladım ve her sağımda çıkan 5-10 cc anne sütüm ,başka çıkar yol bulamayıp danışmanlık aldım ve söylediklerine uydum,hemşire hanıma göre max 5 gün içinde memeye dönmesi gerekiyordu ,25 gün olmasına rağmen hâlâ itiyordu.şırınga doymasına yetmiyordu yasak olduğu halde dönme oranı en yüksek olan avent biberonla beslenmeye geçtik .2 gün önce karnı yarı tokken meme teklifimi yaptım ve tam bir saat emdi emeklerimin karşılığını geç de olsa aldım şükür ,hâlâ çok acıkınca ve gece mememi kabul etmiyor ,yarı tok olduğu zamanlarda emzirme çalışması yapıyoruz diyelim ama bu durum bile hiç emmeyen bir bebek için mucize .tercihinizi emzirme yönünde yaparsanız lütfen sabredin ve pes etmeyin,gerekli desteği alın