Zeyzey72 benim 5 günlük bebeğimin billurbin değeri 15 çıkmıştı 8 yine düşük ve aslında sarılık denilen olayı anlatayım sana bebek anne karnındayken yeterli oksijen sağlanması için kandaki oksijen taşıycı olan alyuvarların sayısı doğmuş bebekten fazla olur bebek doğunca yeterli oksijen saplanmaya başlıyo ve bu kez karaciğer fazla olan alyuvar hücrelerini parçalamaya başlıyo buda bebekte sarı renk olmasına sebep oluyo ve bu dönemde bebekler çok yorgun oluyo hem dünyaya adapte olmaya çalılıyo hemde kendş içinde bi uğraş veriyo vücüt ve bebeklerşn yüzde 80 yada 90 ı sarılık olur bu normal bir durum benşm kızımı hastaneye yatırdılar sarılıktan ve mavi ışık tedavisş uyguladılar bende eve gelince koyu mavi gece lambası aldım taktım ama o ışık açıkken bebeğin gözlerş kapalı olsun beresşnş gözlerşnin önüne getir ve emzirme dğzenşn şu saaatlerde oösun hastanede bşze öyle yaptırdılar saat tam 3 te saat tam 6 da saat tam 9 da saat tam 12 de saat tam 15 te saat tam 18 de tam 21 de ve 00 da bu döngüyğ uygula her gün hem bi düzen oluşuyo hem bebeğin iyileşiyo sen biraz çok yıpranıyosun sürekli kalk emzir yat ama her emzirme saati geldiğinde bebeğini mutlaka beslendiğinden emin ol doysun karnı mama kullanma sütünü sağ ver hastanede bena öyle yaptırdılar bebeğin mğmkğn oldupınca beslenme saati gelmeden kaldırma alarm kur telefına bu saat düzenini mutlaka uygula kuzu inşallah iyileşir rabbim m şifacıklar versşn minnoşıma😘🌸💝💝