YILDIRIM_RUKIYE o zaman tavsiyem haftada 1 öğünü tarhana çorbası yapın
tarhanayı suda pişirdikten sonra içine bir kaşık zeytinyağı ekleyip verin hem seviyorlar hem de tarhana içen bebekler çabuk gelişir besleyici faydalı bir öğün olacak
1 öğün sebze çorbası(blenderdan geçirmeyin çorbalarını en azından pütüre alıştırana kadar, çatalla ezebilirsiniz)
ben 2 denenmiş sebzeyi pişirdikten sonra içine biraz sebze suyundan koyup biraz zeytinyağı gezdirip ezip veriyordum)
yoğurt çorbası yapabilirsiniz yoğurdu unu yumurtası gayet faydalı besleyici bir öğün
biraz böyle gittikten sonra tavuk suyu, et suyu, kemik suyu eklemeye başlarsınız
- ay gibi yağsız kuzu kıyması ekleyebilirsiniz
sonra yavaş yavaş kırmızı mercimek eklersiniz
hepte çorba şeklinde gitmeyin derim
sebzeleri pişirip o şekilde yedirin kendi damağı ile ezsin hatta minik minik önüne koyabilirsiniz alıştırma yapar ağzına götürmek için
çorbalarına pirinç şehriye kıyma havuç rendesi gibi pütürler eklerseniz ileride sizi çok rahat ettirir bu
oğlumun o zamanlar çok sevdiği birkaç çorba tarifi yazayım size
az bir kıymayı biraz suda haşlayın
diğer tarafta bir çay bardağı suya bir dolu yemek kaşığı tarhana koyup pişirin kıyma haşlanınca suyuyla beraber tarhananın içine ekleyin karıştırın kıvam alınca kapatın zeytinyağını ekleyin
sebze çorbası
yarım havuç
yarım kabak
yarım patatesi pişirin içine bir tatlı kaşığı irmik ekleyin zzeytinyağı ekleyip çatalla ezin
balkabağı çorbası
bir dilim balkabağı ve patatesi suda haşlayın
içine zeytinyağı ekleyip çatalla ezin
yemek öğünü olarak
yeşil kabakları dilim dilim doğrayıp bir yemek kaşığı zeytinyağı ile iyice harmanlayın fırın tepsisine dizip 200 derecede kontrollü pişirin
piştikten sonra üzerine tuzsuz eriyen peynir koyun tekrar fırına vermeyin kendileri erisin tepsi üstünü kapatabilirsiniz peynirler eridiğinde yanında yoğurt ile bebeğinize verebilirsiniz
bebek keki
1 yumurta sarısını 2 yk yoğurt ve 3 yk yoğurt suyu ile çırpın içine 2 yk zeytinyağı ekleyip tekrar çırpın 3-4 yk tam buğday unu ve yarım çay kaşığı karbonat ekleyip karıştırın içine rendelenmiş orta boy kırmızı elma ekleyip karıştırın zeytinyağı ile yağlanmış kek kalıbına döküp 180 derece fırında 30-35 dk pişirin
bebek mücveri yapabilirsiniz ama o tarif olarak aklımda değil bakarak yapıyorum ben de