meron2015 Kızlar merhaba kızım 3 yaşında oğlum 2 yaşında kızımda rota virüsü çıktı kaka tahlili verdik ama kanlı değildi çok şükür ama sürekli kusuyor ve isali devam ediyor iğne yaptılar serum taktılar ama geçmiyor ilaç içiriyorum içer içmez geri kusuyorlae napıcam çok zor bişey bu gözümün önünde eridi ikiside oğlumun ateşi çok yükseliyor kanına baktırdık enfeksiyon çıkmadı ama neden geçmiyor
irva meron2015 Aşıları var mıydı acaba ? Probiyotik kullanabilirsiniz bu süreçte.Bol sıvı almaları lazım.Çok geçmiş olsun.
Adazehra meron2015 merhabalar öncelikle geçmiş olsun. Çocuk hemşiresiyim malesef ki bu durumda ilaçlar fayda etmez. Siz çocuklarınıza bol sıvı aldırın yoksa ateşleri daha da yükselecektir. Bu süreçteki en önemli şey sıvıdır. Eğer yetersiz kalırsa hastaneye yatış yapılması gerekebilir. Kusma ve ishal bu virüste çok normal ve malesef ki uzun sürebilir bu sizi korkutmasın dediğim gibi sıvı önemli. Birden içemezler kusarlar evet minik minik verin.
Drysmsn meron2015 daha 2.ayına gırmemıs bebegım rota oldu 5 gün hastanede kaldık yeni çıktık çok zor bir süreç zor bir hastalık sızı çok ıyı anlıyorum Rabbım sıfa versin doktorumuz ıshal onemlı değil onemlı olan kusmayacak ve beslenecek demıstı
meron2015 irva aşıları yok doktor kan gözükmüyor atlatır ilaçlarla dedi ama ilaç içip kusuyorlsr o ilacın faydası olur mu acaba
irva meron2015 Probiyotik biraz daha iyi gelecektir evet kullanın.Kusmaları için de motilium isteyebilirsiniz doktordan kusmayı engeller.Ama bol sıvı almaları gerek.Bol su içirin meyvesuyu içsinler.Ayran,yoğurt,kefir verin.Çorba içirin bu süreçte.
meron2015 irva hala boğuşuyoruz bu hastalıkla yazamadım bol bol sıvı içiyorlar ama yeri geliyor o bile çıkıyor artık ne yapacağımı şaşırdım iğne yaptılar serum taktılar gözümün önünde baygın baygın yatıyorlar
meron2015 Drysmsn gerçekten çok ama çok zor ilk defa bu kadar kötü hasta oldular kusmaları devama ediyor ama ilk gün ki gibi değil