Arzuayse canim su kadina cevap vermekten sana cevap veremedim kusura bakma. Benim oglum 13.5 aylik, veri yapmiyor alkis bay bay yapmiyor ama baska taklitleri var. Bunun icin nice doktor gezdim, ayrica daha ayaklarini tam basmiyor bile cok tembel. Doktorun bana dediklerini aynen soyluyorum ki kendisi prof. 12 aylik bir bebegin tek bir taklit yapabilmesi yeterliymis. 12 aylik bebek icin norolojik gelisim oyuncaklari incelemek , elden ele aktarabilmek, goz temasi imis. Her cocuk ayni yasta yurumezmis 18 aya kadar gayet normal, sonrasinda bi skinti var mi diye arastirilir dedi.ben rahat edemedigim icin genetik test yaptirdim o ayri :) benim oglum da kartlardan kedi kopek onlari seciyor ama ver deyince asla vermiyor. Yani bu zihinsel bi gerilik degil. Her cocugun ilgisiyle alakaliymis. Ayrica 12 aylik bebek halkalari yerine geciriyor diye super zeka bi cocuk degil dedi. Anneler bebeklerini cok kiyasliyor yapmayin ha cok kiyaslayacaksaniz 6 yasindan sonra kiyaslayin o zamandam sonra cocugun zekasiyla ilgili biseyler ortaya cikar yavas yavas dedi. Inanki cok takiyordum kafaya, oyun grubuna yazdirdim ben cok egleniyoruz tavsiye ederim. Ilgiyle alakli da degil maalesef cunku deli gibi ilgileniyorum tvyi falan zaten kaldirdik. Cocuk her seyi zamani gelince yapacak biz ne yapsakta. Cocugun goz takibi yapamiyorsa , oyuncaklari elden ele aktaramiyorsa, goz temasi yoksa, bos bos tavana bakiyorsa ozaman kork, simdi hiiiiic evham yapma.