Nergisssss Sevgili anneler bebegim artım 6 ay 2 günluk bugüne kadar memede emerek uyuyudu ama artık kendi uyumayı ögrensin istiyorum uyku eğitimini kendim vermek istiyorum uygulayıp sonuç alanlar banada akıl verebilir mi?
Prenses_annesi04 Nergisssss bence ebbege bu konuda sıkmayın ben çok karşıyım bebek yani kendi kendine nasıl uyusun yani siz bilirsiniz ama benim kızımda memede uyuyo 8 aylık ve hala öyle uyku eğitiminde vermedim dusunmuyorumda zaten bı zmaan sonra kendi kendine alisicak zorlamayın gunah
Seymaarda35 Nergisssss ben çok istedim ama birtürlü olmadı yani çok araştırdım inanın hergün darklı bir eğitmene yazıyordum napabilirim diye fiyatlar uçuk geliyordu neyse olmadı beceremedim belki 50 kere denemişimdir ama olmadı 15 aylık olduk anam ağlıyo uyuturken işin kötüsü uyanırken hep ağlıyor mem istiyor memede uyuduğu için param olsa tabşan uykusu ilayda hanım var onla çalışırdım ama instagram sayfasına girip reels’lerde aşağılara inerseniz aylara göre uyku öncesi rutinleri nasıl uyku eğitimi verebilirim gibi şeyler var onları izleyin ama EZBERLEYİN ve kesinlikle o timsah göz yaşlarına kanmayınn 😂 bizimki akrep burcu erkeği timsah gözyaşları konusunda muhteşemdir ayrıca uyku eğitimi gerçekten şart en önemlisi yeme içme ve fiziki büyümeyi en en önemlisi zeka gelişimini de çok etkiliyor şöyle düşünün biri sizi uyutmak için ağzınıza birşey tıkayıp zorla uyutuyormu hayır çünkü uyumayı biliyorsunuz onlarında buna ihtiyacı var
leopardeseni Nergisssss biz neredeyse 6 aylık olduk. İlk önce kesinlikle bir uyku rutini oluşturmanızı tavsiye ederim. Her akşam 20:00′de banyo> masaj> biberon şeklinde ilerliyorum. Gece uykusunu böyle düzene soktum. Gündüzleri de bir uyku düzeni yaptım, şuan 3 uyku uyutuyorum: 09:30-11:00 arası 13:00-15:00 arası 17:00-18:00 arası Tabi sekmeler az uyumalar, uykuya direnmeler yaşıyoruz ama gündüz düzenini henüz oturttum. Bir playlist oluşturdum. Onu açıyorum, yatağına yatırıyorum. Çok fazla kendisiyle iletişim kurmadan emziğini veriyorum, bunu yaparken bir de müslin bir battaniyeyle uyuttum her defasında onunla oynuyor uykuya dalarken, bazen elini tutuyorum, yardımcı olmak için saçını okşuyorum. (Gece uykusunda müziksiz sessizlik ve karanlıkta uyuyoruz.) Eğer bir uykusunu eksik uyursa koşarak dışarı çıkıyoruz. Hem yürüyüş yapıyorum, hem bebişi uyutuyorum. 🥹Uykuya daldıktan sonra müziği kapatıp odadan çıkıyorum. En geç 18:00 - 18:30 arasında gündüz uyku faslını bitiriyorum kesinlikle duşa kadar uykusu gelmiş oluyor. Biberonu içtikten sonra rahatça uykuya dalıyor. Bu süreçte size önerim sabırlı olmanız, bebişinizin sizi sahte ağlamalarıyla yönledirmesine izin vermemeniz. Ben yatağa koyup odadan çıkabilenlerden değilim ama her sızlanmada kucağıma almadım, yanında durdum. Ağlamaları gerçeğe dönüştüğünde bir iki dakika kucağıma alıp sakinleştirdim ve yatağa geri koydum. Bir de her uyku öncesi aynı kelimeleri kullandım. “Şimdi uyku vakti annecim, uyumamız lazım, uyuyalım ki günümüz çok güzel olsun, seni seviyorum, tatlı rüyalar” diyorum. İnternette okumuştum bunu ve işe yaradığını düşünüyorum. Birkaç gün sonunda bebeğiniz oluşturduğunuz rutinlere alışacaktır. Bol sabırlar dilerim. ❤️
2kedi1beybi Nergisssss merhaba ben uyku koçuyum. Eğitim için bilgi almak isterseniz özelden yazabilirsiniz 🌸
Nergisssss Prenses_annesi04 yok bende karsiyim ağlatarak bebeği strese sokarak onun iradesi dısında zorlamak bunları istemedigim ocin uyku eğitimini kendi kendine uyuyabilmesini ona belli etmeden nasıl yaparım diye sordum var bunu yapabilen anneler
Prenses_annesi04 Nergisssss evet var ama onu yapana kadar bebekte maf oluyor ondan ben karşıyım yapana saygı duyarım ama kendim yapmıyorum umarım başarılı olur sizinki
sagopakajmerap Nergisssss bunu yapmayı bende çok istiyorum ayağımda salliyim diyorum nasıl ağlıyor anlatamam illa memede uyuyacak bende bel sırt kalmadı çok kötüyüm
fzehraaltay Benim kızımda 13 aylık emerek uyuyor geçenlerde desteksiz uyutmaya bi girişimim oldu ama onun içli içli ağlamasına dayanamadım ve tekrar denememeye karar verdim ilk başta yalandan ağlıyordu ama ne zaman içlendi bıraktım korktum ilişkimize zarar gelmesinden yanlış mı bilmiyorum ama şimdilik benim doğrum kararı bebeğime bırakmak
Haffuse Uyku ve uyaniklik saatleri duzenli mi?.. Oncelikle ondan basla istersen… Memede emerek uyuyan bebegi aglatmadan desteksiz uykuya gecirebilmen cok zor, ama istersen sana yardimci olabilirim… Ben uyku destegi aldim ve bildiklerimi seninle paylasirim
Nergisssss leopardeseni tesekkur ederim bizjm gündüz saatlerimiz var ama ben emzirip uyutabiliyorum onu kesmeye calisiyorum tok ama surekli uyumak icin mememi istiyor
Nergisssss sagopakajmerap bende öyleyim ama ağlatmaktansa katlanirim onlara ciddi tranva oluyor sinirimden ağlayacak duruma geliyorum ama ne yapayim denemem boşa gidiyor daha çok stres oluyorum
sagopakajmerap Nergisssss bende öyle mecbur emziriyorum hemen uyuyor ara sıra denerim artık istemezse canı sağolsun napiyim