Deletedmom_58 Selamun aleykum canlarım ciğerlerim. İlk kez brokoli yemeği yapacağım inşallah. Sizlerin damak zevkine güvenerek şöyle güzel bir tarif listesi istiyorum 🍽 Teşekkürler esen kalınız efenim 🤗
Kuzeymomss Deletedmom_58 Dün yapmıştım. 1 adet soğan 1 diş sarımsak 1 adet kapya biber Göz kararı brokoli 1 adet patates 1 adet havuç 3 küp ilik suyu 2 su bardağı su 1 yemek kaşığı irmik İlk soğan sarımsak kapya biberi kavurdum, ardından patates havuç ve brokoliyi attım. Bu arada küçük küçük doğradım. Ardından ilik suyu ve suyu döktüm sebzeler yumuşayınca irmiği atıp 2 3 dakika pişirdim kapattım. Bu arada ek olarak ben salça da kullanmıştım 😊
Alaraniiz Deletedmom_58 Çocuklar brokoli yemiyor sadece beşamel soslu yiyorlar bende beşamel soslu yapıyorum. Yemek.com tarifinden öğrenmiştim.
Ucansupurge Deletedmom_58 Brokoli-patates graten Patetesler küp küp, brokoliler ise çiçek çiçek ayırıp hemen rengi azıcık değişene kadar hasliyorum ayrı bir yerde ise soğan sarımsak ve salçayı kavuruyorum - kıyma varsa kıymalı yapıyorum yoksa sadece soğan - Beşamel sos hazırlıyorum. Haşlanmış sebze üzerine salçalı soğan en üste beşameli koyup sert bir peynir rendeleyip fırına atıyorum kasarlar eridiginde pişmiş demektir. Brokoli çorbası Brokoli mücver
Deletedmom_58 Merve-Mert Teşekkür ederim siz hangi tariften yapıyorsunuz peki nefis yemek tariflerinden mi? Açıkçası ordan da bakmak istedim ama belki daha değişik kendilerince uyarlayıp yapanlar vardır diye buraya sormak istedim 🤭
Merve-Mert Deletedmom_58 evet nefis yemek tariflerinden bakıp yapıyorum süt filan da katılıyor güzel oluyor deneyin bence😍
Deletedmom_58 Kuzeymomss çok çok teşekkür ederim ellerinize sağlık tarifi lezzetli görünüyor inşallah lezzetli de yapabilirim 🤭😅
Deletedmom_58 Alaraniiz ilk kez yapacağım ya sever diye düşündüm ama beşamel soslu da güzel fikir teşekkür ederim inşallah sever yaa 🤭
Alaraniiz Deletedmom_58 Umarım sever. Benim büyük oğlum sevmiyor, küçükte abisini örnek aldı. Öyle olunca değişik tarifler bul bulabilirsen diyerek kapsamlı araştırma yaptım ve deneye yanıla bu tarifi sevdirmeyi başardım 😅💪🏻
Arsm- Deletedmom_58 sogani ve prasayi zeytin yagsinda kavurun sicak su koyun brokoliyi ekleyin tuz kara biber ilave edip kaynamaya birakin. Brokoliler yumsayinca blendirla gecin ve krema ekleyin uzerinede kuru ekmek atin coooooooooook lezzetli oluyor bebeginizde yiyebilir tuz ve kara biber katmadan 😊 afiyet olsun
Aselhafsaa Bende brokoli ,patates,kabak,soğan,domates,havuç,sarımsak,ve iki yemrk kaşığı bulgur bunların hepsini bisirip blendirdan geçiriyorum cok seviyor kizim 🥰😇
Liyaveannesi Deletedmom_58 Kuru soğanı yemeklik doğrayıp pembeleşinceye kadar kavuruyorum, üzerine elma dilimi patates ekliyorum onlarda kavrulurken havuçları parmak parmak doğrayıp hepsini soteliyorum üzerine sirkeli suda bekleyip temizlenen çiçek brokolileri ekliyorum. Damak tadınıza göre tuz, karabiber ekleyin pişmeye bırakın harika oluyor 🥰🥰🥰
Deletedmom_58 Liyaveannesi Flamingom Ciibiilii Çok teşekkür ederim kızlar ellerinize sağlık tarifleriniz ve tavsiyeleriniz için ayrıca teşekkür ederim. Sağlıcakla büyüsün yavrularımız ❣
Flamingom Deletedmom_58 ben blw başlamıştı buharda mıncık mıncık yerdi sonra bir yaş dönemi sebze bırakma oldu ama sonradan tekrar başladık nasıl sevdiğini bulursak kolay oluyor ben fırına atıyorum tuz ve biraz baharat biraz yag karışık diziyorum üst ızgara fırında cıtırdatıyorum öyle yiyor ama biz sarımsak limon zeytınyağ da seviyoruz eşimle. Ben herseyi denedim corba sote veya haşlama en cok boyle sevdi. Zorlamıyorum haşlama yesin diye ya da hiç sevmeyebilir akışına bırakınca rahat ilerliyoruz 3,5 yaşında sımdı herseyi kendi yer bazı sevmediği seyler var tabi peynir zeytin gibi ama hiç zorlamadım 2 gündür hasta 2 kaşık yoğurtla duruyor ben sunuyorum acıkınca yerse yiyor üstüne gitmedikçe baskı hissetmiyor umarım sizinde rahat olur🌸