firstbaby_ Merhaba hanımlar. Bebeğim 5 aylık ve evde gündüzleri benim dışımda aksamda babasi ve benim dışımda kimseyi görmüyor. Ekim ayinda dogum yaptigim icin kış mevsimi malum bir yere fazla çıkaramıyorum. Hele bir de bi ara salgın vardı ki korkudan ikimizde ev kedisi olduk. Bugün eltimlere gittik ve bebegim cok huysuzlandi. Orada haliyle bizim evden daha cok ses vardi. Eltimin cocuklari gorumcemin cocuklari bagris cağrisdi ortalik ve ağladı sürekli. Baskasina gitmek istemedi. Eltimlere daha önceden de bir iki kere gidiyorduk ama o zaman küçüktü ve kolikti ağlama sebeplerini buna bağlıyordum. Şimdi sorum şu annemlerden uzakta oturuyoruz ve bütün akrabalarim ankarada haftaya 1 haftaligina annemlere gidicem gitmisken de akrabalarımı ziyaret etmek istiyorum ki ben gitmesem bile onlar muhakkak annemlere gelirler bebek sevmeye. Bebeğimin bugünkü hali beni ürküttü açıkçası. Orada da ağlarsa gic durmazsa diye tedirginim. Planimdan vazgecmeyi düşündüm ama ailemi ve akrabalari mi da cok özledim. Sizce bebegimi farkli ortama girince nasil alıştırabilirim ? Sizin bebekleriniz de õyle miydi ? Nasil alıştırdınız ? Uzun oldu hakkinizi helal edin cevaplarsaniz sevinirim kizlar 😊
Aryasmommyy firstbaby_ bende ailemden uzaktayım ve bebeğim sizin bebeğiniz gibi ürküyordu bir ortama girince aşırı ağlıyordu son zamanlarda .Tüm gün yalnız olduğumuz için .Şöyle birşey denedim denk geldi sokaktan tanıştığım mahallede oturan insanlarla kahve günü yaptık hepsinin bebeği var onlarla oynaması için yanında oturdum.Bende çocuklarla oynadım binevi.Her ağladığında ona bu insanların zarar vermiyeceğini benim burda olduğumu söyledim.Şuan 1 yaşında çok şükür iki ay önce atlattık bu durumu.Sizde tanıdıklarınızla bir süre sık görüşün.Yani size mantıklı gelmeyebilir ama biz böyle yendik☺️
Elfelf475 firstbaby_ ben de ekimde doğum yapmıştım ama iki günlükken bir çıktık daha eve giremedik. Satıp sarmalayıp 10 dakika da olsa çıkarın parka götürün gezdirin hava aldırın. Çocukların ufkunu açın biraz. Sadece yaz mevsimi görerek bebek büyümez. 4 mevsimi de öğrensin ☺️
Ygmr11 firstbaby_ kızım 1 yaşında aynı şekildeydim şubatta doğum yapmıştım ben ve eşim dışında kimseyi görmüyordu ama ağlıyor diye ortamlara gitmemezlik yapmadım aplafığında konuşarak sakinleştirdim . Ve şimdi kalabalık görünce mutlu oluyor
siriuss_ firstbaby_ şöyle yapabilirsiniz aynı zamanda doğmuş bebeklerimiz. İlk olarak kalın giydirip bebek arabasına koyup üstüne battaniye örtüp bebek arabasının üstüne de ekstra kalın bir şey örterek yürüyüşle başlayabilirsiniz daha sonraki bir gün bu şekil yapıp bir cafeye gidebilirsiniz. Genelde çalışan kızlar alıp bebek arabasıyla gezdiriyor cafenin içinde burada. Bu şekilde ev dışında bir yerlere alışıyor. Ben kendi yorganı minik yatağını ve yastığını bebek arabasına koyuyorum ve Budizzi var pışpış sesiyle geziyoruz. İlk ağlardı artık ağlamıyor uykusu gelince falan. Bebek yabancı sevmediğinden değil kendi evini yatağını kokusunu istediği için genelde dışarıda huzursuz olur. İnsanlara alıştırmak için de önce size biri gelebilir. Çocuk kendi ortamında yabancıya daha rahat alışır gibi geliyor. Aksine benim çocuğum yabancıları çok seviyor şimdilik. Birileri onunla konuşunca sadece gözlerini dikip dinliyor
Emmosch Benim bebeğimde 4aylık,aynı şekilde başka insanların yanında huysuzlanıyor,çok ağlıyor ne gelenden ne gidenden bişey anlamıyorum,burada bekleyeyim
minikurabiyeninannesi firstbaby_ ben ne zaman beneğimle bir yere çıksam huysuzlanıyor ben nazara bağlamıştım ve okuyorum , okuyoruz sakinliyor. Bebişler çok tatlı sevince bile istemsiz nazar değebiliyor gitmeden önce bol bol okuyun birisi severken falan hep okuyun 🫶🏻 ben nazara inanıyorum tabi bu benim fikrim.
Fusunf firstbaby_ hata yapmışsınız kış ayı hiç mi hava güzel olmadı yaşadığınız yerde kış ayı evet amaa bebeklerinde havaya ve değişik ortama ihtiyacı vardır ara ara çıkartın ve yanı ailenizin yanına da gidin
sarmaliklahana firstbaby_ kıızm ilk dogunca hastaneden gelince kalabalık içine geldi zaten sürekli ses vardı gündüzleri. Eylül 2021 dogumlu. 45 gün yanlız kalmadık hep kalabalıktaydı. Sonra evde yalnızdık sama ben evde durmuyor hep gezıyordum kış soguk demeden. Fakat benım kzıım da tam tersi sürekli kalabalık istiyor. Yani şöyle diyim 2 aylıkken uyutmak için telefonla konusurdum o sesle uyurdu 😆 Şuan 17 aylık hala aynı kalabalık olsun ses olsun ooooo keyfine diyecek yok. Ama 2 gün evde kalalım başbaşa beni yer artık sıkıntıdan 🥴
Birdurummuvar firstbaby_ bende 6 aylıkken şehir dışına anneme gittim ilk 2 gün yadırgadı sonra alıştı ama en önemlisi düzeninin bozulmaması yani bezi uykusu maması rötar yapınca huzursuzluk yapıyordu bebeğim bunlarda orada biraz daha zor oluyor malesef hem sevdiklerinle vakit geçir hem bebeğinin takibi hemde gelmişken az gezeyim felan diyorsun inanılmaz yoruyor ama çokta iyi geliyor ☺️
Duygu3737 firstbaby_ aynı zaman doğum yapmışız herhalde benimki de anneanne babaanne amca dayı herkese ağlıyor kimsenin kucağına gitmek istemiyor asla kendini sevdirmiyo muhtemelen ürküyor bende zorlamıyorum kucağımdayken ağlamıyor cünkü kucağımda artık konuşa konuşa ortama alışmasını sağlıyıyorum bi kaç gün üst üste kalabalık görünce alışıyorlar zaten önemli olan kendini güvende hissetmesi sanırım
Ysgl26 firstbaby_ 40 ı çıktığından itibaren hergün dışarı çıltık hergün biyerlere birilerine gittik.. hava eksi 15 dereceyken bile çıktık gezdik akraba komşu arkadaş avm park.. oğlum 8 aylık şuan kimseyi yabancılamaz çok sosyaldir herkese gülücüklr atar herkesle oynar kimsenin kucağında ağlamaz..iyi ki öyle yapmışım