Aysegul___ iki kızım arasında 2,5 yaş var. Biri şubat 2019 diğeri eylül 2021. Küçük ilk doğduğunda çok anlamadı büyük kızım ama benek 3-4 aylıkken sorunlar başladı. Ve bizde bakıcı var küçük hep bakıcıdaydı, sadece emziriyordum ve büyük yokken oynuyordum ama yine de büyüğe yetmedi. Bir de ister istemez bir ortama girince herkes önce küçüğe bi ilgi gösteriyor bunları da gördükçe iyice zorlandı büyük. Küçük şimdi 17 aylık, 1 aydır fln daha iyi büyük de. Bu zaman kadar sürekli sebepsiz bağırmalar, ağlamalar, sinirlenme. Kreşe giderken sorun çıkarma, gitmeyip evde kalsa sorun çıkarma. Çok zorlandık. Ama şu an daha iyi ve ilerde paylaşımları arttıkça umuyorum çok daha iyi olacak. Bir de biz şu hatayı yaptık, benkle büyük çok paylaşıöda bulunmadı. Dışarı çıkarken küçüğü hep evde bıraktık, büyük de genelde bizle geldi. Büyüğün bir sürü oyuncak kıyafet var diye küçüğe hiç almadık, ihtiyaç oldukça büyüğe aldık. Küçük akşam erken yatıyordu, küçüğü bakıcı uyuttu biz büyükle kitap okuma, oyun oynama fln yaptık. Bunlarda zamanla zamanla büyükte ben merkezim algısı oluşturdu. Bir ara kardeşimi teyzeme ver, o uyutsun. Gitsinler fln diyordu. Bu süreçte bakıcıyı da kıskandığı için onunlada arasına mesafe koydu. Kadımı istememeye başladı. Biz artık ikisiyle vakit geçirmeye çalışıyoruz. İkisiyle ortak oyunlar oynuyoruz, akşam hepberaber kitap okuyoruz. Aynı odada uyutuyorum ikisini, ikisi de uyuyunca küçüğü kendi odasına götürüyorum. Sürekli olarak babasıyla halasını, benimle dayısını, yani akrabaların küçüklük kardeş hikayelerini güzelleyip anlatıyorum. Kardeşi de sürekli ablanın peşinde, o ne yaparsa onu yapmaya çalışıyor o da büyüğün hoşuna gidiyor. Daha kabullendi. Her çocuk farklı tabii, anenin gücüyle de alakalı ama yaş yakın olunca ikiside ihtiyaç duyuyor anneye. 5-6 yaştan sonra belki daha kolay olur. Öyle olan arkadaşlarım var, kardeş umrunda değil kendi halinde büyük diyorlar… ama tabii araya zaman koyduktan sonra ikinci yapama fikri de zor olabilir☺️ ben büyük kızımı 17 aylıkken emzirmeyi bıraktım. 2 yaşını biraz geçmişti hamile olduğumu kardeşi olacağını anlattım. Alakasız bir günde bana kardeşim olunca memeden süt gelecek mi tekrar, ordan mı içecek diye sordu. Üzerinden nerdeyse bir sene geçtiği halde çocuğun kafasında o kalmış. O yüzden ben en azından yeterince emzirip sonra hamile kalmak daha iyi olur gibi düşünüyorum.