hkaf2580 Biz şuan 3.21 günlüğüz fakat 2.ayda rota virüsüne yakandı bebeğim buna rağmen aşıyı yaptırmalımıyım kararsızım bir doktor yaptır diyor bir doktor bağışıklık kazanmıştır diyor kararsız kaldım tecrübeli annelerimşz var mı bir yol gösterseniz.
Elmsnghn hkaf2580 doktor tabi daha iyi bilir benim ne haddime ama mantiken rotavirus de zaten canlı virüsle bağışıklık kazandıyor. Bence de bağışıklık kazanmıştır gibime geldi ben olsam şimdi bağışıklık kazandı deyip hatirlatma aşısı olan ikinci aşıyı yaptirirdim
sagopakajmerap Ben yaptırmadım çevremde yaptıranlar çok ve hepside yakalandı herkes bir şey diyor napıcaz bilmiyorum 🤷🏻♀️
Kubradurmuss Her ay sağlık ocağına gidiyoruz kontrol ve aşi için bana hiç rota aşısından bahsetmiyor kendim araştırdım ilk doz 1.5 aylık ikinci doz 5 aylıkken yazıyor , fakat oğlum 3 ay 8 günlük bu aşı hakkında hiç bilgi verilmedi bana
Bkts Kubradurmuss özel aşı olduğu için bilgi vermiyorlar bende aşı defterinden baktım sordum evet var size kalmış bişey yaptırmak ücretli aşı dedi ben yaptırdım
hkaf2580 Kubradurmuss normalde bahsetmeleri lazım sağlık ocağı bahsetti bana size kalmış ama devlet karşılamıyor diye bahsetti. Bana da 14+6 son aşı zamanı dedi hemşire ama başka bir dc de 4.ayda yaptır dedi.
EylulBuse16 Kubradurmuss Bizbugun rota ve menenjitleti olduk tam 3 aylıgız yani 3 aydada yapılıo ve 5 ayda olcaz snra 12 ayda
hkaf2580 EylulBuse16 rota aşısı ne kadar peki ben yapayım mı yapmıuım diye araştırırken fiyatından bir haberim
kasimonbes EylulBuse16 ya bana bir doktor 1 yas oncesi olmaz diyor simdi endokrine gittim o da 3 aylik baslamamiz lazim menenjite dedi. Agir da bir asi siz nasil atlattiniz bizde 3 ayligiz?
EylulBuse16 kasimonbes evet agır aşı dün oldu işte geceyi biraz ateşle atlattık şuan daha iyi ama halsiz gece ateş düşürücü calpol verdim 1 çay kaşığı birde koltuk altı ve diz arka bacak ıslak bez koydum
EylulBuse16 kasimonbes yani benim dr 3 aylık başlamayı önerdi 2 doz 5 ayda 3 doz 12 ayda 1 yaş bence geç ama tabi siz bilirsiniz çünkü bu hastalıga erken yakalanma riskide var ya aşı olmadan yakalanırsa Allah korusun tabi hiç bi şekilde evlatlarımız yakalanmasında ben böyle düşünüyorum tabi gene sizin fikriniz dr göre karar verin
kasimonbes EylulBuse16 iste asinin etkisinden korkuyorum veremde de ates cikti calpolle dusurduk. Bi de calpol acildiktan sonra kullanilabilir mi 1 ay gecti
EylulBuse16 kasimonbes yani 1ay sonra çok etkisi yok die biliyorum ama bence kullanılabilirde genede eczaneye sormak daha iyi