Öncelikle günaydın 🌞 sonrasında ise 2-3 yaş arası özbenliğin oluştuğu ; inatlaşma, vurma davranışı gösterme , benim dediğim olsun dönemleridir. Bunları en hafif ve sağlıklı atlatmakta size bağlıdır. Ekranı kesin, 2 yaşındaki bir çocuğun 0 ekran olması lazım hadi en başından beri izletiyorsunuz diyelim maksimum yaş * 10 dk gibi bir ölçeği vardır. Yani 1 bölüm çizgifilm izleyebilir sadece. Ekran yerine beraber bir şeyler yapın, aynı zamanda nizami düzeni sağlayın, ben kendimce askeri düzene geçiyoruz diyorum ve o andan itibaren şaştığı ne varsa kendini topluyor. Size vurduğunda iki yöntem deneyebilirsiniz. 1- kollarını tutun ve sarılarak sakinleştirin sonrasında size ve kimseye istekleri olmadığı için vurmaması gerektiğini anlatın bir lere de olmaz devamlılık ister. 2- eğer bu yöntemde daha da hırçınlaşma gördüyseniz, ondan uzaklaşın ve bir köşede size vurmasına engel olarak sakinleşmesini bekleyin. Tepkisiz kalın ve vurmak istediğinde bana vurmanı istemiyorum, lütfen sakinleş beraber konuşalım gibi telkinlerde bulunun. Bunun haricinde , ağlayarak isteklerini yapma olayını kesin. Evet zor bir süreç olacak ama sonrası çok güzel olacak. Ağladığında onu anlamadığınızı, konuşarak iletişim kurması gerektiğini hatırlatın. Hayır dediğiniz şey sonradan mantıklı gelse bile bunu çocuğunuza belli etmeyin ve hayır demeye devam edin. Bir süre sonra olay yatıştıktan sonra kendi isteğiniz doğrultusunda yapın. Buradaki amaç çocuk onun sonradan mantıklı geldiğini anlamaz, odak noktası ağladım ve yapıldı olur. 3 senedir asla ağladığında istekleri olmaz ama ara ara hala bunun için çabalar hatta kendini yere atar sonra kalkar annecim ben bunu istemiştim ama sence olur mu ? Gibi bir soru yöneltir, hayır diyince de kendi kendine mantıklı düşünür. Mesela marketten oyuncak istedi şu an ihtiyacımız yok dedim, biraz gelip lütfen lütfen lütfen der sonra tamam annecim zaten benim evde oyuncağım var bunu da başka çocuklar alsın yada internetten başkalarına bakar alırız gibisinden kendine neden üretir. İlk önce yapmanız gereken konuşarak iletişim kurmasını öğretmek, ekranı kapatmak ve bolca sabırla güzel günler geçirmek. Henüz çok küçük ekranla oturacağı zamanlarda bir sürü komik an, yaşayabilirsiniz. Öyle ki gerçekten hiç bir şey bilmiyorlar💚 mesela kızım için her halttan haberi var tabirini kullanırım ben ama yeri geliyor anlamını bilmediği bir şey oluyor ve o ne demek ben hiç duymadım diyor öyle masumlar ki 🥹 eminim sizde en güzel şekilde aşacaksınız bu süreçleri ve mutlu anne mutlu bebek şeklinde hayatınıza devam edeceksiniz💙