Balliiii Annelerim bebeğim 7 aylık olacak kahvaltı tarifleri yemek tariflerinizi benimle paylaşabilir misiniz 🫶🏻
Aslananne1 Balliiii yulaf pisiriyorum içine 1 tane bebe bisküvisi, yumurta sarısı, labne peyniri,avakado, muz,biraz pekmez karistirip veriyorum bazende pankek yapıyorum.
ruveydaensar Balliiii ben de 6 ayda başladım tadımlara biraz yavaş ilerliyoruz galiba çünkü kızım pek sevmedi galiba ek gıda olayını. Yeni şeyler deneyip sürekli değiştiriyorum ama onun tepkisi hep aynı: öğürmek😂
Duygudikicidkc Cici bebe elma labne Pirinç unu irmik pişir üzerine pekmez Yulaf pişir yumurta sarısı ceviz labne
balkaymak__ 6 aylık olunca kahvaltı veriliyor mu öğünler nasıl oluyor mesela bir öğün çorba bi öğün meyve akşam da yoğurt versem olur mu ? 7.ayda mı kahvaltıya başlanıyor hiç bişey bilmiyorum ek gıda ile ilgili bilgi verir misiniz
Balliiii balkaymak__ doktorum 7. Aydan sonra 3 öğüne geçmemi söyledi şu an için sabah kahvaltı akşamları çorba veriyorum 3 gün kurula tattırdım çokta kurala takılmadım açıkcası 🤍
079aslankuzusu Canım bende buralara okadar yazmıstım bi allahın kulu cevap vermemişti ben sana öğle ve aksam menumuzu atayım 7 aylık sabah kahvaltısındada yorumlarda yazanlar gibi veriyorum yemıyo bikaç kasık alıyo ama yinede hergğn yapıyorum Pazartesi Öğlen yoğurt, akşam kuzu kıymalı tarhana [ ] Salı Öğle yoğurt corbası AkşamSebze püresi ilik sulu [ ] Çarşamba Öğleyoğurt AkşamKuzu kıymalı sulu kofte [ ] Perşembe Öğle yoğurt AkşamYeşil mercimek [ ] Cuma Öğle şehriye pilavı tavuk haşlama akşam muhallebimeyveli [ ] Cumartesi Öğle yoğurt Akşam ıspanak [ ] Pazar Öğleyoğurt AkşamKabak dolmasıkıymalı
Balliiii 079aslankuzusu ay cidden Allah razı olsun sizden 🫶🏻kimse kimseye böyle şeylerde yardımcı değil
079aslankuzusu bu arada benim kıymayı kullanma sebebim birazda bebeğimde demir eksikliği cıktı sen istersen haftada 2 defa kullanırsın 4 kullanırsın o sana kalmış
079aslankuzusu Balliiii aynen sanki paylassalar söyleseler biyerleri eksilcek bu formun amacı bu ama ne deyim canım inşallah sana faydası olur ilerleyen zamanlardada yeşil fasulye flanda yedircem listeye onuda eklicem sonrada zaten balık flan baslarım 8.ayda
Berregunes Bende 6.5 aylık yeni yeni başlıyorum önceki üç gün haşlanmış yumurta sarısı ve peynir zeytinyağı karıştırıp verdim yavaş yavaş hergün artırarak bugünde avokado ve keçi sütlü lor kendim yaptım onları verdim yarın da aynısını vericem
ikicanpareannesi Ayda tadımlara başladık , 7 . Ayda kahvaltıya da geçtim şimdi bende aynen avakado lor peynir keçiboynuzu özü 1 çay kaşığı koyuyorum irmik ya da pirinç unu pişirerek bebek için olanlarından aldım kıvam veriyorum yumurta sarısını da katıyorum henüz ete başlamadım . Dişi de gözüktü ama daha tam yok pankek yapsam yiyebilir mi ki :/
Balliiii ikicanpareannesi bende denemem istiyorum pankek bakalım nasıl olacak yutar diyorlar. Bende boğulur diye korkuyorum. Yavştan vermeliyim ki katı gıdalara geç alışmasın ☺️
ikicanpareannesi Yoğurt veriyordum hırıltı yaptı galiba alerjisi var kestim onu ara verdim kefir verdim iki kez bakalım yoğurt yapmaya başlıcam gene
ikicanpareannesi Balliiii evet ilk çocuğumda korkmamıştım ama nedense tecrübeli olunca korkar oldum tam tersi oldu bende 😀😀😀