User benim bebeğim 34 gnlük ve 14 şubattan beri eda ile mama veriyprum ki redde doğru gitmeyelim. Medikal firmalardan kateter aldım. Feeding tube / beslenme sondası 5 FC diye geçiyor rengi gri. Size önerim (bu doktorun kullanım şekli için verdiği eğitimdi) biz kateterin ucunu şırıngaya bağlayıp şırıngayı itmiyoruz. Ben kateterin bir ucunu memenin üst kısmına (areolanın üstüne deriye) bantlıyorum, meme ucu ile beraber sondanın açık ucunu da ağzına alıyor. Diğer ucunu da (kapatma tıpası olan ucunu) bir kaba atıyorum mamanın içine (biberon olabilir, süt saklama kabı olabilir hatta bardak olabilir) mamanın içinde olduğu kabı havaya kaldırıyorum düz olarak (serum gibi düşünün) bebek çekmeye başlayıp da tüpte mamayı görünce bebeğin ağzına gittiğini mama kanunu daha aşağıya indiriyorum. Böylece daha eforlu çekiyor havada dururken daha kolay akım oluyor, eğer ki emmesi yavaşlarsa veya uyuyakalırsa kabı yeniden havaya kaldırıyorum. Eğer ki mamayı kap yerine şırınga ile verecekseniz (ki diğeri daha kolay) doktor bana 20 CC şırınga dedi, aynı şekilde bebek kendi emme gücü ile şırınga içindeki mamayı çekecek siz şırıngayı itmeyeceksiniz dedi ama ben şırınga hiç kullanmadım. Meme ucuna bağlıyorum ki aynı zamanda memeden de süt çekiyor. Eğer ki siz yorgunsanız veya evde yoksanız da biberon yerine aynı şekilde kateter ucunu mamayı verecek olan kişi küçük parmak ucuna bantlayıp ya da tutup sizin haricinizdeki kişiler de besleyebilir. Tabii ki parmak öncesinde iyice dezenfekte edilecek, sabunlanacak ve iyice durulanacak. Bu beslenme sondası şnternetten de alabilirsiniz (bıçakçılar üretiyor) veya denk gelirse bir medikal firmadan da edinebilirsiniz. Bunun için yapılmış sistemler de var, ebebek online’da satıloyor ama 400 küsür TL galiba oysa ki 1 kateteri alıyorsunuz 7 TL ye 8 tl ye :))) bir kareter de ortalama 4-5 gün kullanılıyor. Temiz şırınganın içine su çekip, tıpalı kısmında iterek de kateteri temizleyip işte mutfak dolap kapağı a asarak da temizleme ve kurulama yapabilirsiniz..
https://www.hepsiburada.com/med-med-biakcilar-beslenme-kateteri-5-numara-10-adet-gri-p-HBCV00000GKLC1?magaza=KFMED%c4%b0KAL&url_src=and-product-detail
Burayı örnek olarak göstermek gayesi ile ekledim bu linki. Ben göztepe Süleyman yalçın Hastanesi’nin sokağındaki bir medikal firmadan aldım, onun da bilgilerini veriim size, oradan 7 TL’ye aldım, huzur medikal 0216 565 00 77