zypbdy Merhaba anneler bebeğim 5 aylık 5 günlük. 3 gün oldu ek gidaya başlıyalı ilk yoğurt verdim 1-2 çay kaşığı beğenmedi bıraktım.. sonra hazır hipp markası olan meyve püresinden verdim baya sevdi yedi. 2. gün kendim elma rendeledim verdim ondanda ¾ çay kaşığı yedi istemedi. Tekrar o hazır meyve püresinden verdim severek yedi hazır mamayı tek öğlen emzirdikten 1-1,5 saat sonra veriyorum. Siz neler veriyorsunuz nasıl illerliyorsunuzzz? 😊
Fatmannny zypbdy o hazır pürelerden hiç vermedim 2 gün kabak 2 gün havuç 2 gün patates buharda pişirilmiş verdim 2 gün elma 2 gün armut 2 gün muz verdim meyveleri sevmedi armut hariç bugun de yoğurda başladık
Yasemin38 zypbdy sebze haşlamalarıyla tadımlara başlamıştım yoğurt ve meyve tadımları olarak ilerlemiştim canım
curly_mom zypbdy size tavsiyem o hazır kaşık mamalardan hiç vermemeniz. Biz ilk yoğurtla başladık sonra sırasıyla havuç patates kabak bal kabağı.. Sonra elma armut muz şeftali şeklinde ilerledik. Oğlum çok iştahsızdı zaten başından beri, hiç bir yiyeceği secerek yemedi bi yoğurt sever.. (şimdi 3 yaşına gircek nerdeyse) ben hala hazır püre hazır gıda vs vermemeye çalışıyorum
Sumery zypbdy 3 gün kuralıyla ilerliyorum sırayla havuç, balkabağı, avokado, muz, patates, elma, yoğurt, yumurta sarısı verdim bunları denetirken 2 kerede bebek tarhanası ve muhallebi tarzı bişeyler yaptım verdim
zypbdy Fatmannny buharda pişirip ezip öyle mi veriyorsunuz yoksa içine daha birşey ilave ediyormusunuz ?
teachermom07 zypbdy üzerine zeytinyağı gezdirebilirsiniz bize doktor önerdi. Ek gıdada kabızlık görülebiliyor biliyorsunuz .. zeytinyağ bu durumu engeller