Beraninannesii Akika kurbanı hakkında bilgisi olan varmı ? Eşim 2 tane kuzu alalım bayrama kadar yetiştirelim bayramda keseriz diyor öyle olur mu birde bu kurbanı ben dağıtmak gerek diye biliyorum . Hane halkı yiyebilir mi ?
Askimizinmeyveleri Beraninannesii ev halkıda yiyebilir tabiki ama hem kurban hem akika aynı onda olmaz sanırım
MyPrincessBaby_ Beraninannesii anne baba dahil herkes yiyebilir diye biliyorum , kurbanda şükür niyetine akika kesmek de olur diye biliyorum araştırmıştım , oğlana 2 kıza 1 , tabiki ne kadar çok kişiye dağıtıp mutlu ederseniz o kadar sevap olur diye okumuştum
omerinannesi_2705 Beraninannesii tam anlayamadım ama hem akika hem kurban niyetine olacaksa olmuyor diye biliyorum. Dinimizde erkek çocuk için 2 hayvan kesiliyor zaten ☺️ akika kurbanı farklı normal kurban farklı. Aile halkı da yiyebiliyor ama dağıtmak daha eftal . Bildiklerim bu kadar yanlış birşey söylediysem affola, yanlışım varsa doğrularını öğrenirim inşâAllah bende 🙃
Beraninannesii Askimizinmeyveleri Bende öyle biliyorum birini dağıtırız birini kendimize ayiririz diyor kurban niyetine geçmez diyorum ama anlamıyor beni
Deletedmom_62 Beraninannesii kurban niyetine geçmez bence .akika kurbanı ayrı normal kurban ayrı . Biz de yakın bir zamanda bir koyun kesicez hepsini dağıtmayı düşünüyoruz
Beraninannesii MyPrincessBaby_ Evet bir kaç yere baktım bazı sitelerde olur bazı sitelerde olmaz diyor 😇
sizdenbirii Beraninannesii canm Akita kurbanı ayrı normal kurban ayrı Kurban bayramındaki kurban gücü yeten müslümana farz yani gücü yeten kesmeli Alkış kurbanı ise doğan bebek için Allah’a şükretmek için kesilen kurban etini dağıtmalısınız aile üyeleri de yiyebilir